Lapas

pirmdiena, 2012. gada 3. septembris

Maigi vienkāršais cūkas plecs

Pēc ilgāka laika radās atkal iedvesma improvizēt virtuvē. 



Ņem cūkas plecu (zviedriski: picknickbog) aplaista ar citronu sulas koncentrātu, uzkaisa sāli un liek cepamtraukā, cepeškrāšnī uz 180 grādiem cepties, apmēram pusstundu pirms gatavuma (tātad apmēram stundu pēc cepšanas sākuma) aplaista ar glāzi apelsīnu sulas, uzkaisa ķiploku pulveri, veselus rozā piparus, pievieno traukā veselus vidēja lieluma vai sagrieztus lielus kartupeļus, pievieno svaiga koriandra buntīti un cep kādas 30 minūtes; apmēram 5minūtes pirms gatavuma noņem cepeštraukam vāku, apziež gaļu ar medu, ieslēdz max grilla režīmu. Apmēram pusotra stunda ir cepeškrāsns laiks vai arī - gaļa ir gatava, kad tai iekšpusē ir 80 grādi pēc Celsija :)  Pasniedz sagrieztu šķēlēs, pārlietu ar trauka sakrājušos mērci un kartupeļiem pievieno Bernaise uz šķīvja mērci, klāt dzer apelsīnu sulu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest