otrdiena, 2014. gada 8. jūlijs

Pīles kājas

Sagaida iedvesmu gatavot pīli vakariņās. Izņem no saldētavas pīles kājas, atlaidina. Pannu uzkarsē, uzliek karoti, pusotru kokosriekstu eļļas, izkausē un liek cepties pīles kājas no abām pusēm, kamēr brūnas. Pārliek cepamtraukā, pārlej ar marinādi (sastāvs nākamajā rinmdkopā) un liek cepties cepeškrāsnī uz 200 grādiem ~15minūtes, ja āda gana kraukšķīga, bet viducis vēl pajēls, pārklaj ar folliju un cep līdz gatavs. Ja cepeškrāsns laiku ir vēlme iespējami saīsināt – brūnināšanas uz pannas laikā, var pannai uzlikt vāku.  




Marinādei: katliņā uzkarsē medu ar sojas mērci, tomātu mērci, kādu skābeni rūgtu zapti, nedaudz Sambal Oelek, pievieno ķiploku granulas, maltus sarkanos  un baltos piparus, uzkarsē līdz masa viendabīga.


Didža komentārs: „mani pīle īpaši nesajūsmina, bet vari būt droša, ka labāku pīli neesmu ēdis”, liek  man domāt, ka šī bija pirmā reize, kad viņš vispār pīli ēda..

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest