trešdiena, 2013. gada 23. oktobris

Pikša lēnvāres katlā gaļēdājiem

Es mācos ēst zivi, par gatavošanu vispār paklusēsim. Pie draugiem Stokholmā lasis ir bezgala gards gan grillēts, gan uz rupjmaizes, bet savādāk neko daudz iemācījusies līdz šai otrdienai nebiju.


Restorānos es zivi neizvēlosējos nekad, bet otrdien tiku uzaicināta uz aplam gardu franču restorānu Viļņā un sev par pārsteigumu izvēlējos mencu (? eng - trout) un bija bezgala garda. Pēcpusdienā man bija 7min  laika, lai ieslēgtu lēnvāres katlu un zinātu, ka atgriežoties no baseina vakariņas kūpēs galdā. 


Lēnvāres katlā aši ieliek ķirbju un burkānu biezumus, kas radušies no sulas spiešanas, pikšas fileju, etiķi ar mango mīkstumu, zaļās lēcas, rīvētu apelsīna miziņu, dzeltenā karija pulveri, melnos piparus, sinepju graudus, aplej ar dārzeņu buljonu, uzslēdz uz high un jož prom.


Pēc 4stundām ēd pirmo zivi mūžā, kas gardi paštaisīta.


2 komentāri:

  1. Trout ir forele, ja kas :) Menca - cod.

    Laura L.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. paldies! un es jau domāju, ka esmu sākusi ēst mencu :D

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest