Restorānos es zivi neizvēlosējos nekad, bet otrdien tiku uzaicināta uz aplam gardu franču restorānu Viļņā un sev par pārsteigumu izvēlējos mencu (? eng - trout) un bija bezgala garda. Pēcpusdienā man bija 7min laika, lai ieslēgtu lēnvāres katlu un zinātu, ka atgriežoties no baseina vakariņas kūpēs galdā.
Lēnvāres katlā aši ieliek ķirbju un burkānu biezumus, kas radušies no sulas spiešanas, pikšas fileju, etiķi ar mango mīkstumu, zaļās lēcas, rīvētu apelsīna miziņu, dzeltenā karija pulveri, melnos piparus, sinepju graudus, aplej ar dārzeņu buljonu, uzslēdz uz high un jož prom.
Pēc 4stundām ēd pirmo zivi mūžā, kas gardi paštaisīta.
Trout ir forele, ja kas :) Menca - cod.
AtbildētDzēstLaura L.
paldies! un es jau domāju, ka esmu sākusi ēst mencu :D
Dzēst