Lapas

sestdiena, 2013. gada 27. jūlijs

Kristu Kristiānu Kanoe telšballīte




Ideja ballītes saturam nāca ļoti organiski -  mazāk  kā nedēļu pirms Kristiānas vārda dienas bijām vedēji kāzās Latvijā  tuviem draugiem, aizbraukt ciemos pie Kristiānas Zviedrijas draugiem nesanāca enerğijas, Lietuvas draugi vēl nav nekādi tuvie (un mani tas vispār vairs nesatrauc, salīdzinot ar to kā par šo tematu satraucos dzīvojot Zviedrijā), tad atlika darīt kaut ko kas mums un Kristiānai sagādā milzu prieku un atrast vēl pāris, ar ko mums saskan  izpratne par kvalitatīvu laika pavadīšanu.



Gatavoties Kanoe telšballītei sanāca ļoti epizodiski un saraustīti jau pieminēto kāzu (#smilgas) dēļ, idėjas biju gan apkopojusi galu galā tomēr krietni vairāk nekā tika izmantotas, bet lai runā fotostāsts!


Jau kopš sākuma bija daži dotie – ka pasākums būs divas dienas, ka tās noteikti būs kanoe laivas un ka tiks izmantota burbuļmašīna!

Tā kā mēs ar Didzi esam izlaivojuši Vidzemi un Kurzemi krustu šķērsu un Latgale neasociējas ar upēm izvēlējāmies neiepazīto Mēmeli, kas plūst tieši pa Latvijas un Lietuvas robežu – sanāca, tātad, arī  ğeogrāfiski tematisks maršruts.

Tīri neplānoti pasākumu sanāca noorganizēt ar paaugstinātu komfortu, kas nozīmē, ka teltis, guļammaisus un visu citu vakaram un otrajai dienai nepieciešamo atstājām atpūtas vietā Saknes, kas cita starpā bija aprīkota ar kvalitatīvu āra tualeti, elektrības pieslēgumu burbuļmašīnai, bērnu rotaļlaukumu, galdu, nojumi un malku ugunskuram. Tā kā pirmajai dienai plānā bija tikai 15km pa upi, laivot sākām tikai ap pusdienlaiku, tātad visi bija izgulējušies un maksimāli iespējami labā omā.



Pirms laivošanas uzsākšanas Kristiāna izdalīja pārējiem bērniem ceļa ūdeni un ziepju burbuļus un varējām doties ceļā. 15km ar vienu apstāšanās pauzi pa ceļam noceļojām 4 stundu laikā. Galā mērķī bērnu laukums bija patīkams pārsteigums.


Pavisam lēnu garu sabūvējām teltis kopīgi sākām gatavot svētku vakariņas – ugunskura plovu.



Plova gatavošanas laikā, brīdī, kad spēļu laukums bija uz laiku zaudējis savu pievilcību – pasniedzām Kristiānai viņas dāvanu – aparātu, kas pūš bez apstājas burbuļus.



Bērni sajūsmā!



Atkal un atkal.



Burbuļmašīnu ar nepārspējamu klientu servisu var izīrēt Discomania.

Plova recepte tiek uzlabota sagatavošanas laikā un aizņem tik daudz laika, ka bērni tiek pie svētku šampanieša. Bērni sajūsmā. Atkal un atkal.



Īsi pirms plova celšanas galdā




(ja atmiņa mani neviļ) bērniem izdalīju spīdīgās aproces (taisītas no glow stickiem), kas atkal atjauno enerğijas krājumus.



Plovu gardu muti visi paēduši  un komplimentus saklausījusies par tā garšu, aicinu bērnus uz deserta gatavošanu – maršmalovu cepšanu uz ugunskura.




Vakara gaitā līdz pat 2iem naktī izrādās, ka pieaugušajiem tāds deserts iet ne mazāk labi pie dūšas  :)




Vēl pirms bērnu gulētlikšanas nepieklājīgi vēlā laikā uztaisam eksperimentu ar Coca Cola zero + mentos un bērni aizmieg momentā savās teltīs. Turpinam vakaru samazinātā sastāvā ar sarunām par  neko pie ugunskura līdz 2iem naktī.

Otro dienu sākam nepieklājīgi lēni, vēlu un atslābināti, ja salīdzina ar  manu izpratni un pieredzi ar laivu braucieniem, bet viss notiek tik harmoniski: daži ēd aukstu plovu, citi bauda burbuļmašīnas priekus, citi kur ugunskuru, lai sildītu plovu, citi izdomā arvien jaunus veidus kā sevi izklaidēt līdz ap pusdienlaiku esam gatavi doties no Saknēm Skaistkalnes virzienā.



Pirmo  kopīgo ēšanas pauzi rīkojām pēc 2 stundu laivošanas, atpūtas vietā "Lutauši" un pēc tam noairējām gandrīz līdz pašai Skaistkalnei, kopumā otrajā dienā  - 23 km. Izvēlējāmies kāpt krastā pirms atpūtas vietas Krastmalas.

Uz atvadām Kristiāna draudzenēm izdalīja Paldies maisiņus, kuros iekšā bija pāris glow sticki, āra svecīte, maza izmēra pūķis un krāsojamās lapas ar laivošanas un telšošanas tematiku.




Neizmantotās aktivitātes: zirnekļu tīklu pārnešana uz melna aplikāciju papīra, lai varētu izpētīt; akmentiņu apgleznošana; koka mizu laiviņu gatavošana'ugunskura veidošana no kreppapīra; vafeļu konusu, kas pildīti ar maršmaloviem, banāniem un šokolādi ugunskurā cepšana. 




Noteikti atkārtosim vēl! Jau šogad!


Te var lasīt par mūsu iepriekšējo pieredzi ar laivošanu ar Kristiānu - raftošana pa Gauju un ar kanoe pa Zviedrijas ezeriem!


5 komentāri:

  1. Jautri, veselīgi, priecīgi, izzinoši un skaisti- tā nosvinēta Kristiānas vārda diena! Burbuļu mašīna ir varen aizraujoša manta.
    Interesanti, ka Jūs joprojām svinat vārda dienas. Mums kaut kā izbeidzās prieks par vārda dienām, dzīvojot valstī, kur tādas nav. Malači!:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Inese, tas droši vien tāpēc, ka man patīk organizēt un svinēt. Zviedru neziņa par vārdadienām deva tikai papildus stimulu svinēt - sak, mēs latvieši svinam vārda dienas un reizēm ar vēl lielāku vērienu kā dzimšanas dienas :)

      Dzēst
  2. Cik superīga svinēšana!! Žēl, ka mums nesanāca.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, bija burvīgi! Gan jau pievienosieties brīdī, kad varēsiet sadalīties pa 3vietígajãm laivām :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest