Lapas

otrdiena, 2013. gada 12. februāris

Zinātnes eksperiments bērniem: "Baltijas Voodoo"

Šis eksperiments/aktivitāte izpelnījās visu bērnu eksperimentu ballītes bērnu aizraušanos un vēlāk kāds no vecākiem, ieraudzījis šo bildi, nosauca to par "Baltijas Voodoo". 

Taisnība jau vien ir, ja zila šķidruma vietā ņemtu sarkanu   - sanāktu asiņaina helovīna aktivitāte :)

Tātad -
ņemam zip-loc maisiņus un karafes ar iekrāsotu ūdeni. Katrs bērns pats ielej maisiņā ūdeni, kamēr pieaugušais asistents pietur maisiņu. 

Bērnam iedoti daudzi bambusa irbulīši, ņem irbulīti un dur iekšā maisiņā no vienas puses un izdur maisiņam cauri. Ūdens ārā netek! Netek! Dur tikai un netek! Kādā brīdī sāk tomēr tecēt - tad jābūt pa rokai lielam traukam kur to visu samest! 

Ja vecums atbilstošs un laika gana (ballītē mums, par laimi, tā nebija) tad var stāstīt bērnam par to plastmasas polimēriem, kas sakļaujas ap irbuli un tāpēc ūdens netek ārā. 

Kāpēc tomēr sāk tecēt? Tāpēc, ka pārāk daudz irbuļu sadurti un.. (te manas zināšanas pagaisušas)








Pamēģiniet jūs ar un pastāstiet, kā bērniem patika un vai zinat izskaidrojumu,  kāpēc kādā brīdī tomēr sāk tecēt ūdens ārā? :)






1 komentārs:

  1. Vai tad plastmasas polimēri, vai tomēr vakuums? Zinu, ka šādi arī ar PET pudelēm dara... Sadursta aizskrūvētu pudeli ar ūdeni un uzraksta - NEATVĒRT! un protams tam, kurš atver viss pa caurumiņiem sāk tecēt virsū!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest