Lapas

ceturtdiena, 2013. gada 14. februāris

Bērnu paštaisīti mājas svētku rotājumi

Šo Valentīndienu, draudzības dienu, visu siržu dienu iesākām ar eleganti vienkārši gardām brokastīm no turku jogurta ar laukos augušajām zemenēm (paldies saldētavai un vecmāmiņai), ašām bučām visos virzienos (rīti mūsmājās nav lēni un harmoniski).



Tad sekoja šodienas laimes deva! 


Kristiāna uzdāvināja katrai bērnudārza audzinātājai sevis gatavotu sirds ornamentu kopā ar ļoti ciešu apskāvienu. Audzinātāju prieks bija neviltots un katra to uzreiz piekāra vai nu pie savas kaklarotas vai atslēgu riņķīša. Kristiānas sejā iepriekš nebiju redzējusi tādu emociju gammu  -  lepnums, prieks, sajūsma un aizkustinājums! 

Audzinātājas gribēja zināt recepti un es to stāstot iemācījos daudz jaunus vārdus! 

Lūk, ļoti vienkārša recepte, kā bērniem pašiem (ar nelielu piepalīdēšanu, ja jaunāki par 3 gadiem) pagatavot mājas dekorācijas jebkuriem svētkiem:

ņem vienādos daudzumos smalko sāli un lētākos kviešu miltus, sajauc, lēnām pievieno remdenu ūdeni un mīca mīklu līdz stadijai, kad tā nelīp pie pirkstiem (brīdinājums, ja uz rokām ir nelielas brūces, sāls "kodīs"). kad mīkla izmīcīta, to uz virsmas izrullē (ļaujiet bērnam darīt to pašam!) līdz pāris mm biezumam, ņem formiņas, kas saskan ar svētku tematiku, veido "cepumiņus". ja ornamenti paredzēti kāršanai, tad ar kokteiļu salmiņu uztaisa caurumus priekš lentītēm. kad "cepumiņi" izveidoti liek cepeškrāsnī uz 100 grādiem un kaltē kādas pāris stundas vismaz! kad kārtīgi izkaltuši, ņem akrila krāsas un krāso kā sirds vien vēlas!

izmanto dekorācijās, sien klāt dāvanām vai dāvana kā mīļdāvanas!



Lai jauka, mīļa un draudzīga ikvienam šī diena!

1 komentārs:

  1. un neizlietoto mīklu var turēt ledusskapī, maisiņā, protams, kamēr savajagas atkal.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest