Lapas

sestdiena, 2012. gada 5. maijs

Kopenhāgena ar 3gadnieku



Pēc 3 nedēļam dodamies mūsu īsajā pilsētas ceļojumā uz Kopenhāgenu.

Naktsmājas meklējot pirmo reizi izlēmām izmantot http://www.airbnb.com  pakalpojumus - iespēja komunikācijai ar vietējiem cilvēkiem ir papildus bonuss, pie neviesnīcas atmosfēras un lētākam cenām, romantiskam atvaļinājumam vai divu nedēļu atvaļinājumam es diezin vai izvēlētos šo servisu, bet priekš divu dienu  "get-away" izklausās pefekti!

Padalīšos ar mīļas draudzenes  ieteikumiem Kopenhāgenai 3gadniekam un viņa ģimenei:

Tivoli parks pašā pilsētas centrā. Pavirši uzmetot acis mājas lapai, uzmanību piesaista 

gaismu šovs  (ak, sākas īsi pirms pussnakts, tā mēs nekad netiksim atpakaļ uz režīmu, ka bērns iet gulēt septiņos vakarā:))  foto no www.tivoli.dk








zivju barošana (žēl, ka paši nevar piedalīties, bet kalmāru barošana varētu būt ļoti interesanta!)  foto no www.tivoli.dk 

un pantomīmu šovs  foto no www.tivoli.dk  


 -        Strøget (galvenā gājēju iela) 




-          Nyhavn  - pilsētas daļa, kas mani uzrunā ļoti, vismaz no fotogrāfijām





 - Christianshavn - vēl viena pilsētvide


-    Christiania - bohēmistu valstība

 - Ar pilsētas vilcienu gar krasta līniju uz ziemeļiem līdz Helsingør


Tad vēl pāris ieteikumi, kas mums šinī reizē nederēs, bet lasītajiem noteikti, ka noderēs :)

 - Atrakciju parks Bakken mums varētu nederēt, man jau no super maziem amerikāniņu kalniņiem kopā ar Kristiānu Tenerifē sabiedēja :))

 - Eksperimentu muzejs. Tā kā dzīvojam Zviedrijā, tad eksperimentu muzeji ir izbaudīti un tā kā tajos jāpavada visa diena, tad šoreiz šo neizvēlēsimies, bet padalos, jo domāju, ka noteikti interesants!

Papildiniet, ja ir kādam kas iesakāms :)

4 komentāri:

  1. DL: Ō, paldies par Airbnb :-) Tā kā arī es esmu dzirdējusi labas atsauksmes, iečekoju un jau atradu ļoti labus variantus! Bet, ja par CPH - nezinu, kā Tev ar velo, bet varbūt vēlies iznomāt? Būs jums ar Kristiānu alternatīvs pilsētas atklāšanas veids :-) Man ļoti patika arī brauciens ar laivām - no ūdens pilsēta vienmēr atklājas drusku savādāka.

    AtbildētDzēst
  2. Velo ir viens no maniem daudzajiem vismīļākajiem atpūtas veidiem! tikai - vai viņi iznomā ar sēdeklīšiem? Pati K var nomīties kādus 5km tikai. Laivas ir vēl viens no maniem daudzajiem vismīļākajiem atpūtas veidiem :D - tev ir kāda organizatoru saite? Motorlaivas, kanoe vai kādas laivas? :) Šis man atgādina, ka gribu Stokholmu no motorlaivas skatu punkta šovasar izbaudīt - pagājušogad aizmirsās :D

    AtbildētDzēst
  3. DL: parastos city bikes - tos, kas par brīvu - iznomā bez sēdeklīšiem. Iesaku paskatīties, vai kāda velonoma nepiedāvā sēdeklīšus un/vai tās kulbiņas, ko kabina aiz velosipēda vai liek tam priekšā. Noteikti, ka tas ir iespējams! Par laivām - esmu braukusi ar tādu tūristīgu laivu ar motoru, bet vispār CPH kanālos bija daudz un dažādas laivas. Konkrētas saites piedāvāt nevaru, jo pēdējoreiz tur biju pirms kādiem 4 gadiem, bet noteikti, ka kādi resursi ir netā atrodami. Lai jums laba atpūta, aktīvās meitenes :-)

    AtbildētDzēst
  4. DL: piebilde - Amsterdamā nebija problēmu iznomāt gan sēdeklīšus, gan bērnu ķiveres, gan kulbiņas un pat tandēmus. Domāju, ka, ņemot vērā velosipēdistu koncentrāciju AMS un CPH, Tu noteikti kaut ko tādu CPH atradīsi.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest