Lapas

trešdiena, 2011. gada 8. jūnijs

Kulinārie izaicinājumi

Polenta, rīsu milti, griķu milti, kvinoja, lēcas, bulgurs ir nesen sapirktie produkti, kuros neesot kviešu un no kuriem man jāiemācās pagatavot garšīgas vakariņas (lab, ka pusdienas ģimene ēd ārpus mājām).
Bet pirms tam, daudz svarīgāk, man ir jāiemācās cept kūkas no rudzu miltiem. Sabiedēta esmu gana, bet Interneta ārēs var atrast visādās vairāk un mazāk samežģītas receptes. Sekojiet jaunumiem. Ar cerību, ka nebūs jāmeklē jauns hobijs, dodos gatavot kuskusu.

7 komentāri:

  1. gan kuskuss, gan bulgurs IR kviešu produkti, esi uzmanīga..

    ū.

    AtbildētDzēst
  2. hm, lasīju,ka ir kusskuss, kuru taisa no kukurūzas, miežiem vai prosas. un bezglutēna plauktā vienu paku nopirku, tik vēl nepaskatījos, no kā taisīts. skaidrs,ka ne no miežiem.

    par bulguru - paldies. lieku augstajā virtuves plauktā ar nosaukumu: ēdiens, ko gatavojam tikai sev reizēs, kad Kristiāna neēd.

    vai tu zini arī, vai manna tagad ir jāizņem no aprites?

    AtbildētDzēst
  3. jā, mannā arī. toties kūku nolūkiem atgādinu par mandeļu miltiem un iesaku turku zirņu miltus (garbanzo bean flour), tie ir ļoti gardi (nu ne tīrā veidā kūkām, bet jaucot klāt, varētu sanākt labāk nekā tīri no rudzu miltiem).

    ū.

    AtbildētDzēst
  4. o, turku zirņi jau paši par sevi arī. nebija ienācis prātā.

    tos miltus jaukt kopā ar rudzu miltiem, domā?

    pagaidām man neceļas roka pirkt gatavos miltu maisījumus, bet redzēs, kas iznāks no pirmās kūkas.

    AtbildētDzēst
  5. lēcas var pagatavot 100 un 1 garšīgā veidā - zupas, sautējumi, kotletes utt. īpaši ņemot vērā, ka lēcas var būt gan melnas, gan brūnas, gan zaļas, gan oranžas... :)
    nu labi, es te neuzmākšos, bet, ja vajag iedvesmu receptēm, raksti (lauralinkevica@gmail.com).
    man nav jāizvairās no glutēna, bet dažiem draugiem gan, pie tam pašai patīk eksperimentēt ar ēdienu, tā kā neliela pieredze iekrājusies.

    Laura

    AtbildētDzēst
  6. atkal Elīna: btw, ieskaties http://www.celiakija.org.lv/index.html - ar domubiedriem esam uztaisījuši nelielu lapu ar info apkopojumu. Klāt nāk visāda jauna aktuāla info par t.s. "drošajiem" produktiem - pārsvarā gan LV atrodamiem produktiem, bet gan jau noderēs. Any questions - raksti uz elina@meistardarbs.lv - varu padalīties ar saviem priecīgajiem un skaudrajiem atklāsmes faktiem ;)

    AtbildētDzēst
  7. paldies par saiti, kādā brīdī paskatīšos:) šeit jau ir diezgan viegli - jāiet tikai uz speciālo plauktu un tur pašu brīnumu var atrast! man gan tie gatavie maisījumi un produkti ne īsti iet pie sirds un es tomēr mēģinu pati savām rociņām tikt galā :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest