Lapas

ceturtdiena, 2014. gada 2. janvāris

Kas bērniem interesants Viļņā?

Pasen pagājis laiks, kad pie mums brauc ciemos tikai uz pārnakšņošanu, jo pa dienām viss laiks tiek pavadīts pa bērniem interesantiem muzejiem. Tagad pienācis laiks, kad pie mums atbrauc un pa lielam visu dienu pavadam runājoties, tējojot, spēlējot spēles, labākajā gadījumā vienkārši staigājoties pa romantisko Viļņu.



Viļņa, pagaidām, sevi nav parādījusi  kā ļoti atjautīgu bērnu muzeju un centru īpašniece. Mūsu bērnam draudzīgās izklaides Viļņā sastāv no slēpņošanas, riteņbraukšanas un rotaļlaukumiem.

Rotaļlietu muzejs ir maziņš, bet, visdrīzāk, ka viena apciemojuma vērts, ja mākat ietrāpīt laikā, kad tas nav pārpildīts. Iekštelpu spēļu zemes ir mūsu iecienīta iekštelpu aktivitāte kopš Zviedrijas laikiem, bet man nav objektīvas informācijas par Rīgas piedāvājumu, tāpēc nemāku spriest, vai apmeklējuma vērtas. Mūsu pagājšvasar nepaspētā atrakcija, kas gaida piemērotus laika apstākļus ir kajakošana pa Viļņas centru, iespējams to darīt arī tumsā, gaidīt gaidu!

Labas atsauksmes dzirdētas un Kristiānai patika planetārijs, bet tur bērniem bez lietuviešu vai krievu valodas zināšanām, man ir aizdomas, varētu nebūt gana interesanti. Iespējams, ka kļūdos.

Spotted by locals nepiedāvā sadaļu "bērniem draudzīgs", bet varbūt sev ko atrodat.  Viļnas pasākumu lapā ir pat sadaļa "bērniem". Operas un baleta teātris ir bērnu sajūsmas objekts, bet uz to jau vairāk vietējie, laikam, iet :)

Protams, protams - Vichy akvaparks, lai gan, vismaz man, Druskininku akvaparks šķita daudzreiz bērniem draudzīgāks un foršāks.

Tehniskais muzejs ir vieta, kurai teju ikdienā braucam garām, bet atsauksmes nav nekādas labās (atzīstu, ka esmu izlutināta ar zviedru izpratnes muzejiem). Turppretī labas atsauksmes dzirdētas par naudas muzeju, bet paši neesam bijuši.

Uz sitiena no galvas izkritis Viļņā esošā Mežakaķa nosaukums, kur bērniem speciāli piemērota trase - atcerēšos, uzrakstīšu.

Tā kā ieraksta lūdzēja prasīja, tad te saite uz aprakstu par mūsu ceļojumu uz Kauņu.

Kukurūzas labirints ir interesanta atrakcija nosacīti "pa ceļam", ko vēl izmēģinājuši neesam un lai arī mājas lapa apgalvo, ka šobrīd ir atvērts - piezvaniet pirms braukt!

Priecāšos, ja jums noderēs un ja komentāros papildināsiet ar savu pieredzi!












2 komentāri:

  1. Mana Viļņas pieredze vairāk ar folkloristiem un festivāliem saistīta - visbiežāk uz Viļņu braucu uz dančiem - tie notiek Tauro kalnā, vismaz līdz šim tur notikuši katru 4dienu. https://lt-lt.facebook.com/pages/Tradicini%C5%B3-%C5%A0oki%C5%B3-klubas/158138487541039 Tad vēl pastaigas pa Užupes rajonu - tur smukas mājas un māklinieku rajoniņš, uzbraukt ar funikulieri Gedemina kalnā vai uzkāpt ar kājām, pastaigas pa vecpilsētu, Universitātes pagalmā savulaik esmu bezmaksas lavījusies ar savu draudzeni, tur smuks iekšpagalms.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest