Lapas

sestdiena, 2012. gada 16. jūnijs

Gulašzupa, jeb mēģinu pēc meitas lūguma sākt gatavot zupas



Apcep 2 lielus sīpolus sviestā līdz zeltaini, noņem no plīts pievieno 2 ēd.k. gulaša garšvielas, 1 ēd. k. paprikas pulvera, kārtīgi izmaisa, liek uz plīts, pievieno500 g liellopa gaļas kubiņos, pārkaisa ar sāli, ķimenēm, cep līdz tumši brūni , pievieno 2 lielas sasmalcinātas ķiploka daivas, pielej kādus 300-400ml ūdens, tā, lai pavisam neapsedz gaļu, pievieno 2 ēd.k. tomātu pastas, sautē vismaz pusotru stundu, atkarībā no gaļas sīkstuma. Tikmēr izvāra 4 lielus kartupeļus, kas sagriezti kubiņos, nokāš un tur siltus līdz tiem pievieno saturu no pannas, kas sautējies, pagaršo un saprot, ka ne pēc kā negaršo, tad pievieno sauju svaiga oregano, 1/2 tējk malta ingvera,  1/2 tējk  koriandra graudiņu, puskrūzi svaigu vai saldētu kukurūzas graudu, 2 vidējus veselus tomātus bez mizas (ceru,ka neko būtisku neaizmirsu). Pasniedz ar turku vai grieķu jogurtu un siltu pilngraudu maizi.


Padalieties ar savām iecienītākajām zupu receptēm!

11 comments:

  1. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  2. tevi interesee galjas zupas? es vaaru gandriiz tikai vegjetaaraas...

    Laura L

    AtbildētDzēst
  3. Nav taa, ka tikai galjas, bet uz visaadiem aazijas tomjumiem man nav pagaidam iedvesmas. Eiropas vai Asv vegetaras zupas varbut ari var meginaat.

    AtbildētDzēst
  4. nu tad varu piedaavaat burkaanu zupu ar ingveru, zaljo leecu zupu ar bruuninaato karija sviestu, vasaraa iipashi garshiiga ir kabachu zupa, dazhreiz (bet ljoti reti, jo tad arii pati vaaru buljonu), kad ir veesi, var sanjemties vistas zupai. un veel jau ir kvantums ar - pasautee katlinjaa siipolu, piemet kjiploku un anything (ingveru), tad maajaas esoshos daarzenjus (burkaanus, kjirbjus,kartupeljus, selerijas sakni, peetersiilja sakni...), sarkanaas leecas, kaadu garshvielu (papriku, kuminu, kariju, smoked paprika), saali, piparus, uudeni un vaara, kameer miixts, sablenderee.

    Laura

    AtbildētDzēst
  5. manā gulašzupas pamatreceptē bija uzsvērts, ka paprikas puveri pievieno pannā tikai pēc tam, kad viss tur ir apcepts, t.i. nedrīkst to pulveri cepināt. noņem pannu no uguns un iemaisa tajā visā dārzeņu eļļainajā padarīšanā pulveri un tad pannas saturu katlā pie kartupeļiem, lai vārās.
    manējiem garšo biezzupas no kartupeļiem, ziedkāpostiem, burkāna (krāsai), kurus sablenderē ar nelielu daudzuma šķidruma + vai nu saldais krējums vai kausētais siers. un tad apcep tosterī kādu no graudu maizēm, salauza gabaliņos un uzmet šķīvī pa virsu+ zaļumi, kādi nu kuram garšo. tādu pašu taisa ar spinātiem vai ķirbjiem (ķirbjiem labi iet klāt drusku karija un apcepts sīpols, kurš blenderējas kopā ar ķirbi). un vasarā baltā ukraiņu aukstā zupa, kur kefīrs+drusku ūdens - iemaisa svaigu gurķi, zaļos lokus un dilles, vārītus kartupeļus un olu. citi liek arī gaļu klāt vai marinētu gurķi, es ne

    AtbildētDzēst
  6. nova - vai ir zināms, ko tā necepināšana maina garšas buķetē?

    jā, biezzupas es vairāk uztveru kā putras un šo http://ligakrista.blogspot.se/2012/01/trisgadnieks-var-noiet-vismaz-3km-jeb.html visi ēd gardām mutēm, bet spinātu izklausās gardi. jāpamēģina.

    AtbildētDzēst
  7. par papriku nepateikšu, bet laba spinātu krēmzupa recepte ir šī:
    http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/zupas/recipe.php?id=18665

    AtbildētDzēst
  8. piedod, ka pazudu - atvaljinaajums :)

    zaljo leecu zupa ir no shejienes http://remodelista.com/posts/required-reading-supernatural-every-day-by-heidi-swanson. kraasa nav iipashi apetiitliiga, bet pati zupa tieshaam ljoti garshiiga.

    Laura L.

    AtbildētDzēst
  9. aizmirsu piebilst, ka vaaru arii no bruunajaam leecaam, ja zaljaas nav pa rokai. kraasu, protams, tas maina, bet garsha joprojaam laba.

    Laura

    AtbildētDzēst
  10. nova - he, autore, izrādās mana klasesbiedrene:)

    Laura L - paldies, jāmēgina saņemties :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest