Lapas

svētdiena, 2012. gada 8. janvāris

Vēl viens veids kā vairot bērna pašapziņu

Gribēju padalīties kādā klasiskā un ļoti ilustrējošā situācijā, kā trīsgadnieks iegūst pavisam citu prieku un  motivāciju kaut ko darīt, ja viņam to ļauj un viņš pats var izdarīt "no A līdz Z". 


Kristiānai jau ļoti sen patīk darboties virtuvē gan gatavojot iedomu ēdienus, gan reāli palīdzot gatavot maltītes ģimenei. Pat vairs neatceros, vai
mums ir bijis posms, kad "palīdzēšana ir traucēšana", Kristiāna jau ļoti sen man atvieglo ēst taisīšanu. Līdz šim viņa lietoja Tiger pirktu bērnu  priekšautu, kas man viņai bija jāuzsien un jānosien pēc nepieciešamības. 


Ziemassvētkos Kristiāna tika pie "Montessori priekšauta", kuru viņa pati var uzsiet un nosiet un tagad viņa ar divreiz lielāku aizrautību piesakās palīgā taisīt ēst un ļoti apzinīgi dodas pēc sava priekšauta un allaž pamana, ja es neesmu savu uzvilkusi. Līdz šim Kristiānai īpaši nerūpēja, kur priekšauts tiek nolikts, bet tagad viņa pati tam ir izvēlējusies teju goda vietu un katru reizi rūpīgi to pakar savā vietā.






Manuprāt, arī zēni (īpaši tie, kuriem tēti gatavo) var saņemt dāvanā šādu priekšautu, tikai audums jāizvēlas nepuķains nerozā :) 


Šeit varat lasīt par to, kā tādu "Montessori priekšautu" uzšūt, paldies Kristīne!

2 komentāri:

  1. Liels paldies par prieksauta ideju! Nebiju sedejusi pie sujmasinas 17 gadus, bet prieksauts sanaca labs :) Maza pavare jau ir likusi lieta.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest