Lapas

sestdiena, 2012. gada 7. janvāris

Trīsgadnieks var noiet vismaz 3km jeb dārzeņu biezzupa.

Pārgājieni ir tas, kur sākās mūsu ģimene. Pārgājieni ir tas, ko mums patika un patiks darīt brīvajā laikā. Didzis nedaudz apslimis, bet mēs ar Kristiānu šodien izmantojām faktu, ka "jaunās Ziedrijas mājas" atrodas 500m attālumā no meža ezera un
devāmies pārgājienā uz ezeru, pa ceļam izbaudot nesen atklāto spēļlaukumu. 


Pārgājiena brīnumi bija trausli sasalušās un tomēr dziļās peļķes, neesošās pīles un zivis ezerā, kas vasarā tur bija, pilnmēness pie debesīm atpakaļceļā, sportojošie cilvēki mežā un sastaptie suņi.


Kautkur sen lasīju, ka bērnam normāla fiziskā slodze ir noiet tik km, cik gadu viņam ir. Tātad 3 km mums ir minimums (zinu, ka dārziņā Kristiāna noiet 3km bez jebkādām problēmām un nav pierunājama kāpt ratos, kas speciāli viņai kā jaunākajai ir paņemti līdzi ), šodien sanāca 3,5 km + spēļlaukuma aktivitātes, ja nebūtu uznākusi pusdienlaika tumsa, būtu gājušas riņķī ezeram, bet to tad nākamajā pārgājienā. 


Neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir pikniks, pie šodienas mīnus5 gribēju paņemt līdzi biezzupu, bet noslinkoju un paņēmu tēju un maizītes, bet atnākot atpakaļ visa ģimene tika lutināta ar parastu dārzeņu biezzupu. Man smadzenēs ir kļūda un allaž šķiet, ka zupas sagatavot ir ļoti sarežģīti, bet tā kā ziemas pargājieni būs vēl daudz (tuvumā esošie var pieteikties kompānijā;)), tad ceru, ka mūsu ģimenes hobijs palīdzēs man gatavot biežāk zupas. 


Puse maza cukini, 3mazi kartupeļi, puse maza puķkāposta, 3 mazi burkāni, ķirbis - mazā ūdens daudzumā vāra, kamēr mīksts, uzber pusi eko dārzeņu buljona kubiņa bez sāls, pieber sāli, sablenderē visu, iemaisa 200g  bezlaktozes krēmsiera tā, lai redzamas baltas mākslinieciskas svītras, dekorē ar svaigām garšvielām, kādas nu mājās ir (mums bija timiāns). Šāds daudzums uz mums trijiem bija par maz. Didzis, kurš demonstratīvi paziņojis, ka biezzupas neēd, apēda 3 porcijas.


Kādi ir jūsu iecienītie piknika ēdieni? Vai jūs ļaujaties bērna provokācijām "esmu piekusis, nes mani opā" pēc pirmā kilometra vai pēc maltītes svagā gaisā? :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest