Lapas

pirmdiena, 2012. gada 16. janvāris

Granātābola 5 funkcijas

Šodien sagribējās "māju sajūtu" un granātābola ēšana ir viena no mīļajām bērnības atmiņām. Bez tam no mammas nesen uzzināju, ka granātābola sēkliņas ir ne tikai ēdamas, bet arī veselīgas! Līdz ar to var daudz vairāk apēst nekā pirms 25 gadiem ;)

foto no www.poga.lv




Izlobīšana trīsgadniecei prasa pacietību, uzmanības un gribas koncentrēšanu, mazajiem pirkstiem arī neviegls darbiņš. Īpašās intereses moments un kļūdu kontrole - sprakšķošā sula :) Un kas svarīgi mūsmājās - ļoti veselīgs našķis! Vēl neizmantotā iespēja - kartīšu materiāls lasīšanai par granātābola sastāvdaļām, kā arī kartīšu materiāls klasificējošajai lasīšana par granātābola dzimtas/sugas (?) augļiem.

Priecāšos, ja kāds no lasītājiem zinās, kā saucas granātābola visas (!) sastāvdaļas un pie kā tas klasificējas attiecībā pret citiem augļiem.

4 komentāri:

  1. Uhh... Es pavilkos uz granātābolu sulu :) Bet saintriģēji... malos pa interneta plašumiem, bet atbildes uz tavu jautājumu neatradu :D

    AtbildētDzēst
  2. Par sastāvdaļu nosaukumiem nezinu. Taču mēs reiz mājās izmēģinājām "ne tik šmucīgu" granātābola mizošanu - nogriež galus, tad vairākās vietās pārgriež mizu no viena nogrieztā gala līz otram, un pārējo atlobīšanu veic bļodā zem ūdens. Beigās izkāš cauri sietam, un visas sēkliņas ir skaisti pieejamas. Kopš tā laika granātābols mūsmājās kļuvis par vēl iecienītāku našķi. :)

    AtbildētDzēst
  3. Vi - nu vot, es arī nē :(

    Mir - interesants piegajiens, eju mēģināt!

    AtbildētDzēst
  4. Labam, gatavam granatabolam ir LOTI viegli un vienkarsi izlobit sekliñas, tás nepársprádzinot. Nezinu vienigi, vai eksportétie tádi médz bút.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest