Lapas

otrdiena, 2012. gada 31. janvāris

Ceļvežu maģija

Es esmu īstu, tipogrāijā drukātu ceļvežu atkarīgais. Brīdī, kad nopirktas biļetes ceļojumam, pirmais, ko es daru, ir ceļvežu grāmatu pasūtīšana. Neviena Internet saite neatsver to emocionālo sajūtu, kas rodas lasot ceļvedi ceļojuma plānošanas stadijā, šķirstot to brīdī, kad esi īrētā mašīnā un mēģini izlemt, kuru no tūrisma neskartajiem ciematiņiem apmeklēt un atgriežoties no ceļojuma mājās, noliekot to plauktā pie citiem, ar cerību vēl kādreiz atgriezties tajā pat zemē.



 Jau kopš Sardīnijas brauciena, kad uz medus braucienu to iegādājos pirmo reizi, "Sunflower books" ceļveži man ir uzticami sabiedrotie. Viņu grāmatās ir speciāli veidoti auto braucamie maršruti, pārgājienu maršruti, ir īpaša sērija tiem, kam patīk gan pārgājieni, gan izbaudīt vietējās gastronomiskās pasakas. Lonely Planet ir tāds drošs minimums, ja nu slinkums, ko vairāk meklēt, bet tā kā esmu ceļvežu atkarīgais, tad tieku arī pie tiem parasti. DK ceļveži man ir likuši vilties. Man nepatīk "vazāties" pa speciāli tūristiem radītajām un uzturētajām vietām un, lai gan tajās arī ir nedaudz šarma,ko mazās devās var iemācīties izbaudīt, allaž mēģinam tvert vairāk dabu, vietējos- ieziemiešus nevis pilsētas, veikalus un pieminekļus.




Šo pateikusi, es tik un tā teikšu, ka mūsu šī pavasara siltuma brauciens būs uz Tenerifi. Šis nosaukums man vēl nesen asociējās tikai un vienīgi ar cilvēkiem, kas atbraukuši, lai zvilnētu viesnīcu bāros, peldētu viesnīcu baseinos un neizietu ārpus milzu viesnīcas kvartāla, bet, pateicoties latviešu paziņām šeit, uzzināju, ka pastāv arī pavisam cita Tenerife, kuru mēģināsim atrast un izbaudīt.

Ir bažas, ka man kā aukstummīlim varētu aprīļa beigās tur būt par karstu, bet tā nu sakrita "kārtis". Palasīju pāris aprakstus draugiem.lv par Tenerifi, lielākā daļa no tiem bija rakstīta tiem, kas grib izbaudīt akvaparkus un organizētās ekskursijas. Tomēr atradu arī ko sev noderīgu, jāsāk apzināt iespējas, jāapkopo, lai esot uz vietas atliek tikai izdarit izvēli atkarībā no ģimenes garastāvokļa!


 - Posted using BlogPress from my iPad

4 komentāri:

  1. Forsi, ka izlemat par Tenerifi! Pasveiciniet Masku un cerams, ka iedzersiet kokteiliti Chez Arlette :) Aiga

    AtbildētDzēst
  2. atļaušos padalīties ar rakstu, kur apkopoju zināmākos un mazāk zināmos ceļvežu izdevējus un sērijas. Citiem varētu noderēt :)
    http://hotelmegasearch.com/blog/lv/2011/08/turistu-celvezi-un-gramatas-ar-bezmaksas-piegadi/

    AtbildētDzēst
  3. Beta: Burvīgu ceļojumu!

    AtbildētDzēst
  4. Daphne:

    man viens draugu paris arī ir tādi, kuri parasti mēģina nolīst no acīm. Viņi Tenerifē bijuši bieži, tāpēc mēģināšu atcerēties un uzjautāt viņiem viedokli, saitus priekš Tevis! Ja aizmirstu, uzsvilp man :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest