Lapas

trešdiena, 2011. gada 20. aprīlis

Atgriešanās pagātnē(?)

Vakardien tētis atnesa mājās bērnu velosipēdu - bet stāsts būs par alkoholu:)
ne tikai ergonomiski pareizu (ar pedāļiem zem sevis, nevis pie priekšējā riteņa), bet arī Kristiānas augumam piemērotu - visiem prieks uz visu vakaru un montēšanas laiku!

Montēšanas laikā, protams, atklājās, ka riepas ir tukšās, tuvējie veikali tad jau bija ciet, tad nu meita tika pie iespējas trennēt pacietībuu un gaidīt, kamēr tiks nopirkts bērnu riteņiem piemērots pumpis. Visu izskaidrojot un paskaidrojot, Kristiāna apņēmās gaidīt.

Šodien, kamēr Kristiāna viena pati  dārziņā, nolēmu nopirkt to pumpi, jo mana mazā pacietība un izteiktā empātija liek justies kā mazu bērnu spīdzinātājam, iedodot velosipēdu, bet nenodot braukt.

Aizbraucu uz vietējo ciema centra lielveikalu, biju tur kādas 15 min pirms veikalu atvēršanās, bet pats centrs ir vaļā, jo aptieka un McDonalds jau strādā. Pa centru klīst cilvēki, kas gaida veikalu atvēršanos, cienījama vecuma kundzes pēta zeltu skatlogos, tāda paša vecuma kungi dzer kafiju, visu vecumu cilvēki gaida, ko nu kuram vajag. Atrodu sporta veikalu, samulstu, kapēc tuvumā šim veikalam tik daudz cilvēku un visi soliņi aizņemti.

Tad es pamanu, ka blakus sporta veikalam ir valsts monopola alkohola veikals (pirmā pieredze tajā bija mulsinoša, kad sestdienas dienā 15 minūtes pirms darba laika beigām, visi kaudzēm pirka alkoholu tā, it kā tuvāko gadu draudētu alkohola krīze), uz kuru visi (trešdienas rītā 9:55) gaida.

9:57 cilvēki jau sāk drūzmēties ap slēgtajām stikla durrvīm un 10:00, kad durvis tomēr vēl nav vaļā sāk jau kurnēt un izrādīt neapmierinātību, 10:00:05, kad pārdevēja slēdz vaļā durvis, viņa teju tiek nogāzta no kājām, pūlis nesas pie alkohola plauktiem..

Turpinājumu neredzēju, jo aizdevos meklēt pumpi.

Sajūta, kā PSRS :)

2 komentāri:

  1. Nezinu, kā citi reaģē, lasot šo piedzīvojumu, bet man parāva tādus smiekus, ka kolēģi pat uz mani tā īpaši dīvaini noskatījās. :)

    Par monopola veikaliem. Emm, man sanāca dīvaina pieredze Kanādā/ASV. Kanādā arī alkoholu pārdod tikai valsts monopola veikalos. Pāris mēnešus tur esot, jau pierasts, ka, ja gribas alu vai ko citu, tad jāieplāno gājiens uz ipašo veikalu. Pie tam tur parasti šie veikali ir pavisam nost no lielveikaliem un tiešām ir jāieplāno maršruts uz veici - jo īpaši, ja esi ar kājām.
    Tad nu pēc kāda laika pierod un pat ir patīkami NEredzēt nenormālo alkohola krājumus, kas novietoti tā, ka nav iespējams paiet garām - kā tas parasti ir LV.
    Kādā jaukā nedēļas nogalē aizdodos es uz ASV, ieeju pārtikas veikalā un samulstu. Skatos pārsteigumā uz plauktiem, jo nevaru atrast maizi, taču alkohols ir it visur. Mmmmmmmmmilzu kvantumā. Neaprakstāmi. Tā it kā atrastos kādā noliktavā. No tā konkrētā veikala izgāju neiepirkusies. Sameklēju citu mazāku bodīti, kur mani nenonesa no kājām mega piedāvājums.

    Piedod, pagari sanāca. :)

    AtbildētDzēst
  2. Par gariem komentāriem es saku paldies, nevis prasu atvainošanos:)

    Sveiciens kolēģiem;)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest