Sagaida iedvesmu
gatavot pīli vakariņās. Izņem no saldētavas pīles kājas, atlaidina. Pannu
uzkarsē, uzliek karoti, pusotru kokosriekstu eļļas, izkausē un liek cepties
pīles kājas no abām pusēm, kamēr brūnas. Pārliek cepamtraukā, pārlej ar
marinādi (sastāvs nākamajā rinmdkopā) un liek cepties cepeškrāsnī uz 200
grādiem ~15minūtes, ja āda gana kraukšķīga, bet viducis vēl pajēls, pārklaj ar
folliju un cep līdz gatavs. Ja cepeškrāsns laiku ir vēlme iespējami saīsināt –
brūnināšanas uz pannas laikā, var pannai uzlikt vāku.
Marinādei:
katliņā uzkarsē medu ar sojas mērci, tomātu mērci, kādu skābeni rūgtu zapti,
nedaudz Sambal Oelek, pievieno ķiploku granulas, maltus sarkanos un baltos piparus, uzkarsē līdz masa
viendabīga.
Didža komentārs: „mani
pīle īpaši nesajūsmina, bet vari būt droša, ka labāku pīli neesmu ēdis”,
liek man domāt, ka šī bija pirmā reize,
kad viņš vispār pīli ēda..
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru