Lapas

pirmdiena, 2013. gada 16. decembris

Viss ir savādāk

Biju līdz šim domājusi, ka ziemas vemšanas slimība ir tikai Zviedrijā, tomēr sastapāmies ar to arī te - Viļņā. Tā nu es Ziemassvētku pasākumu pieaugušajiem ar baletu un vakariņām operā kopā ar Didža kolēģiem nokavēju meitas slimības dēļ, bērnu eglīti ar Didža kolēģu bērniem dēļ savas slimošanas.




Ar nopūtu domāju, cik gan ilgi būs jāēd visi Ziemassvētku laikā sadāvinātie gardumi un apcerēju, cik liels tas saldumu maisiņš būs un cerēju uz mazāku un veselīgāku, bet dabūja meitēns - vislielāko plastmasas štruntu pirmo lietu, kas mūsmājās tagad kvalificējas kā bezjēdzīgākā plastmasas rotaļlieta. Sākuma komplekts, kuru paredzēts aizpildīt ar vēl tādām daudzām vismaz 2ls vērtām bumbiņām, kuru lietošana neiemāca bērnam neko, nestimulē neko un ir pilnīgi vājprātīgs patērētāju kultūras piemērs. Bērna klātbūtnē savu sašutumu par dāvanas bezgaumību, nepielietojamību un bezjēdzību mēģinājām slēpt, bet pašai interese noplaka pēc 30minūtēm. Ja vecāki tagad iztērētu vairākus desmitus latu, lai aizpildītu to skapi ar bumbiņām interese būtu ievilkusies varbūt 3 stundu garumā..






Kad 3 dienas noslimotas, tad palikušas tikai 3 dienas, lai sagatavotos savādākiem Ziemassvētkiem kā līdz šim. 10 gadus mūsu ģimene ir svinējusi tā kā es biju svinējusi līdz šī ģimene radās, nu ir pienācis laiks svinēt savādāk, teica ģimenes galva! Plāni visādi, bet par to labāk rakstīt, kad būs jau noticis. Bet nu, piemēram, Ziemassvētku vakara ēdienkartē būs suši un dažādu ēdienu egles, pieņemot, ka Zviedrijas slēpošanas kūrorta mazās mājiņas mazā virtuve ļaus kaut nedaudz izpausties.



Kas vēl te ir savādāk? Šogad neiztureju radošo blogotāju mammu "spiedienu" un arī mums ir Ziemassvētku gaidīšanas kalendārs, tikai nevis tāds, kur mamma iepriekš saplānojusi, ko kurā datumā darīt un ievietojusi nenoliedzami skaistā pasšdarinātā kalendārā, bet "Bērns vada" kalendārs. Katru dienu daram ko tematisku, ko nu Kristiāna pati izvēlas, iedomājas vai kas iešaujas galvā pilnīgi spontāni.



Visdrīzāk šis ir pēdējais šī gada ieraksts, nākamgad  tad pastāstīšu kā gāja Kristiānas burvju 5 gadu ballītē un tieši kā izskatījās mūsu savādākie Ziemassvētki.




Mierīgu jums visiem šo laiku! Pērciet mazāk un mazāk jaunu lietu. Saiņojiet paštaisītas dāvanas bērnu zīmējumos. Gatavojiet rotājumus no tā, kas jau mājās ir vai izcepiet kopā ar ģimeni! Dāviniet viens otram laiku un emocijas. Ejiet uz mežu (nevis veikaliem), elpojiet svaigu gaisu un mīlestību!




4 komentāri:

  1. Paldies, Līga, par novēlējumu! Citādi tieši šodien sajutos kaut kā nelāgi ņemot vērā mūsu ģimenes apņemšanos neapdāvināties, un apkārtējo rosību, pērkot, plānojot un saiņojot dāvanas... :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mums ir viegli vispār nezināt, ka tāda rosība ir, jo TV neskatamies, lielveikalus arī ikdienā kā ģimene apmeklējam tikai dēļ tur izvietotajiem restorāniem, tas ir, pa veikaliem nestaigājam, nu vienīgi Twitter un Facebook aicinājumi pirkt, negausīgi pirkt, atgādina,ka sācies patēriņa svētku bums! Lai tev ļoti lāgas sajūtas un lāgi svētki!

      Dzēst
  2. es pat iekš Twitter un Facebook neesmu pamanījusi reklāmas, kas aicina pirkt un negausīgi pirkt..un mūsmāju gaidītās dāvanas ir teātru un koncertu biļetes un īpaši kārotas bērnu un pieaugušo grāmatas..tad nu nezinu, kas te var būt īpaši grūts,lai tos svētkus pārdzīvotu..un jā, vecmāmiņām dāvināsim pašceptus cepumus..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, tādas dāvanas ir vērtīgas, ļoti! Vēl pie tām varētu ierindot galda spēles, manuprāt :)

      Tev paveicies ar savu sociālo tīklu lenti :) Twitterī jau atsekoju dažiem, kas publicē bildes ar kārtējo plastmasas štruntu, spiegdami, ka šitas jāpērk:) Bet arī FB draugi sašērojuši uz nebēdu visādas Ziemassvētku dāvanas :(

      Kad man bija diezgan rigids tuvo loks, es īpaši nezināju, kas un kā riņķī notiek pie tiem, kas domā pavisam savādāk, bet esošā situācija rada situācijas, kur nākas sastapties ar cilvēkiem, par ko atliek nobrīnīties vien :) Un zin kā - tie koncertu, grāmatu un laika dāvinātāji jau ir klusāki nekā plastmasas un hlamu dāvinātāji, tāpēc, ceru, mans iespaids nepareizs!

      Lai sirsnīgi svētki, Ilze!

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest