Lapas

otrdiena, 2012. gada 10. aprīlis

Stokholma mūsu gaumē ar trīsgadīgu bērnu


 Draugi, kas pie mums ciemos ieradīsies pēc gadu ilgas gaidīšanas, palūdza ieteikumus par to, ko sadarīt ar trīsgadnieku kopā Stokholmā. Gribēju šo ierakstu tādu skaistu, vizuālu (dažus foto ik pa laikam gan pievienošu), emocionālu, bet vājprātīgi pārplanotās dienas ņem savu :( Lauvas tiesa no apraksta ir par muzejiem, tie šeit bērniem ir ļoti draudzīgi, daudz ko var izmēģināt darīt pats. Nedaudz arī par citiem mūsu hobijiem :)




Santa ir solījusi aprakstu par līdzīgu tematu, bet vai nu neesmu pamanījusi, vai arī tas būs par vēlu priekš mūsu draugiem.

Mēs neesam tūristu apskates objektu apmekletāji un ļoti daudz ko neesam ne redzējuši, ne dzirdējuši, bet pa gadu ciemiņu te ir bijis tik daudz, ka no viņiem kaut kas ir uzzināts un šis tas arī redzēts.
Saraksts ir ļoti personīgs, neautoritatīvs un mūsu specifiskajai gaumei piemērots

 - Mums ap mājam ir ļoti daudz pastaigu taku pa mežiem, gan braucamu gan nebraucamu ar ratiem, rododendru kalns parkā, daudz dažādu izmēru āra rotaļu parku, ir viens arī man ļoti mīļš, kas iekšā mežā un līdz 22 naktī (vismaz) apgaismots. visriņķī ezeri, allaž var izvēlēties pastaigu apkārt ezeram!






 - Pastaiga pa vecpilsētu, gar ūdeni, apkārt Skepsholmen un tai otrai mazajai salai standartā ir apmēram 18 km gara. ja ir rati un gribas daudz staigāt - mani var dabūt kompānijā :)





 - Galda spēles spēlējoši ciemiņi mūsu sirdis priecē nebeidzami ;)

- Tauriņu muzejs ir Kristiānas visiemīļotākais muzejs.











 - viens no neskaitāmiem āra spēļu parkiem Mulle meck




 -  Kristiānas visiemīļotākā iekštelpu spēļu zeme, kur 3 sundas pazūd kā nebijušas skrienot, šļūcot, lecot, priecajoties. tādas te ir daudz, bet viņas visas ir mazas un garlaicīgas salīdzinot ar šo, 4200 kv.m lielo

 - Brīvdabas muzejs Skansen, ar daudziem dzīvniekiem, fantastisku akvāriju, iespeju izjāt ar ponijiem utt. šeit noteikti jāieplāno visa diena. tikko atvērtā mazo bērnu sadaļa ir nekam nederīga ;), bet viss cits, kā Didzis stāsta noteikti ir 3gadniekam foršs








 - atsevišķš akvārijs, grūti atcerēties, bet, manuprāt, Skansenā esošais ir labāks.

 - skats uz Stokholmu no augšas. vienreiz vajadzēja redzēt un piedzīvot, vairāk nav intereses




  - Mūzikas muzejs mūziku mīlošiem bērniem, ja ir iespējams turp tikt mierīgā darb dienā ir fantastisks!








 - Eksperimentu muzejs arī ir muzejs (patiesība gandrīz visi šeit pieminētie ir tādi), kur ir jāpavada vesela diena, sākot no vismaz 10 līdz pašam vakaram. Ieteicams iepriekš izpētīt, cik nu Internets ļauj, kurus objektus tieši gribēsies apskatīt, jo vienā dienā visu paspēt nevar. Daudzas lietas ir lielākiem bērniem, bet vienai dienai pietiekoši arī trīsgadniekiem.

 - Daudz mazāks par iepriekšejo un ar sabiedrisko transportu ērtāk sasniedzams ir tehniskais muzejs, šeit trīsgadniekiem visforšākais ir pagrabstāvs, viss pārējais nedaudz lielākiem.



 - Uz transporta muzeju ir vērts iet, ja bērns ir vilcienu vai tramvaju fanāts, pietiks ar pāris stundām.

 - Iet skatīties uz nogrimuša kuģa muzeju otrreiz es negribu. vienreiz varbūt arī bija vērts redzēt.

 - Tāpat arī uz Junibacken ir vērts iet, ja ir lasītas Lindgrēnas pasakas un vēlams iespējami tukšākā laikā. Nav jau slikti, bet ļoti ticams, ka "īstā" Pepijas zeme ir gan to vērta, neesam tur bijuši.

 - Daudz labu atsauksmju ir par dabas un vēstures muzeju, esiet tur agri un visa diena paies nemanot. mums šis apmeklējums vēl priekšā.

 -  Ar kuģīti pa arhipelāgu neesam vēl braukuši, jo nespējam izvēlēties vienu no daudzajiem piedāvājumiem..

 - Modernās mākslas muzejā svētdienās ir īpaša aktivitāte bērniem, gaidam kompāniju, ar ko šo kopā izbaudīt.

 - Botaniskais dārzs un jūrniecības muzejs arī ir mūsu sarakstā, ko gribam apmeklēt.

 - Divi lieli zooloģiskie dārzi ParkenZoo un Kolmarden, līdz kuriem nav sanācis tikt, diemžēl, bet ļoti gaidam kompāniju, ar ko kopā šos varētu izbaudīt

4 komentāri:

  1. Paldies par ieteikumiem. Kad būsim Stokholmā, izmēģināsim. :)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par idejām..nākamgad varētu noderēt..

    AtbildētDzēst
  3. Vai Kosmonovā ir kas piemērots maziem bērniem? Man savulaik tur ļoti patika.. :)

    AtbildētDzēst
  4. Kosmonova ir iekš tā dabas un vēstures muzeja, kur paši neesam vēl bijuši. filmas, šķiet, bija arī tādas, kas mazajiem interesantas.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest