Lapas

piektdiena, 2012. gada 20. aprīlis

Iemesli, kāpēc slēpņošana ceļojumā ir ideāla ģimenes aktivitāte



Smaidījām par to, ka vairāk kā 4000km atlidoti, bet bērnam pilnai limei tik un tā vajag tikai smiltis un jūru 






bet kad lielais vējš sērfotāju pludmalē bērnam bija kļuvis par daudz, devāmies slēpņot.


Pat jau mājās esot slēpņošana ir veids kā ieraudzīt skaisto sev tuvumā, pamanīt nepamanītas vietas, bet ceļojumā tas ir labākais veids ( īpaši ja meklējat dabā slēptos slēpņus) kā veltīt daudz laika vietējās floras izptētei, dabasskatu no īpašiem skatupunktiem apbrīnošanai. 






Ja atvaļinājuma ceļojums ir uz tūristu iemīlētu galamērķi,
tad slēpnī paslēptās "dāvaniņas" ir iespēja tikt pie citu valstu suvenīriem un ģeogrāfijas zināšanu aktualizācijai. Šodien slēpnī Kristiāna atstāja ceļojošo dāvanu, kas radusies Ziemeļamerikas kontinentā (sobrīd tiek apgūti kontinentu nosaukumi un dažas Eiropas valstis) un kuras mērķis ir apceļot pasauli








 un paņēma "maināmo" dāvanu no Holandes.


Pavadītais laiks visiem kopā ceļā uz slēpni ar trīsgadnieku parasti izvēršas par pārgājienu,






 kurā, piemēram, šodien runājām par to, ka kāpjot pa akmeņu krāvumiem vispirms jāpārliecinās, ka akmens ir gana stabils un tad uz tā var atbalstīties, par to, ka no kalna lejā jākāpj zigzagos un pētījām šūnakmeņus.


Slēpņošana ir veids, kā ļaut bērnam baudīt nezteidzoties, atklāt, pētīt, jautāt, uzzināt un būt laimīgam, ka visi ir kopā.






/pierakstīts 18.04.2012




- Posted using BlogPress from my iPad

2 komentāri:

  1. Cau! Musu sisdienas slepnosanas meginajums izgazas :) 'Izkemmejam' visu apkartni, bet ta ari neatradam apslepto 'dargumu'. Smejamies, ka laikam nezinam, ko isti meklet :))) Bus vienu reizi kopa ar jums japaslepno, lai gustam pieredzi. Aiga

    AtbildētDzēst
  2. Principa slepnosana ir ideals veids, ka iepazit pasauli - gan piemajas parku, gan metropoles. Sava zina si spele man reizem kalpo ka 'turista celvedis' - ko butu verts apskatit tur, kur es esmu/dodos. turklat biezi vien meklesanas process sagada vairak baudu neka pati atrasana (berniem tas gan varetu but savadak), kad jamin miklas, jarisina uzdevumi, jadodas pargajiena utt. Ir tacu slepni, kurus jadodas meklet vairakas reizes, lidz atrod.
    Smadzenu trenins, busana ara un jega (merkis) kaut kur doties butu tie lielakie ieguvumi no sis speles.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest