Lapas

pirmdiena, 2012. gada 2. aprīlis

"Es gribu kaut ko iestādīt"

Kādu dienu mūsu ikdienas aktivitātes radīja meitā bezapstājas jautājumus par daudzu dažādu augu, dzīvnieku, augļu izcelšanos, augšanu. Sākās viss ar jautājumu par ķirbjiem, nez kāpēc. Pirmo reizi praksē izjutu, cik noderīgs materiāls ir attīstības rindas, bet tā kā es ne1 neesmu sagatavojusi un  jautājumi bira, atbildēju kā nu mācēju par sēklām, asniem, fotosintēzi, lietu, ziediem un ražu.

Kopš tās dienas Kristiāna man katru dienu saka,  ka grib kautko iestādīt. Solīju, ka vasarā pie vecmāmiņas laukos varēs stādīt,  bet tā  kā meitas degsme nenoplok, esmu sasparojusies stādīt! Dārzā šobrīd mīnus 2 grādi, tā kā jāstāda būs vien telpās. Bet ko lai stāda? Kas ir tāds, kas ātri dīgst un smuki aug? :) Vienkāršākajā gadījumā varam, protams, iestādīt Lieldienu zāli, bet tai iztrūks ziedēšanas un augļu sadaļas...

9 komentāri:

  1. Pupas aug ātri un arī zied:))) Labvēlīgos apstākļos pat izaug pākstis! :))

    AtbildētDzēst
  2. Jā, pupas un zirņi = ziedu un "nogatavojas" .. , bet visā visumā, stādīt visu..:) jo katrs "augt" objekts to dara citādāk:) un palodze jau ir brīnumdārzs.

    AtbildētDzēst
  3. man nav "zļo īkšķu", tāpēc baidos :D

    vēl prātoju, vai var iestādīt iekš kā caurspīdīga, lai varam novērot arī sakņu sistēmu?


    bez tam izskatās, ka tas varētu izvērties par "mazā prinča mācībstundu", kad atgriezīsimies no ceļojuma un augs būs novītis :(

    AtbildētDzēst
  4. Pirms prombraukšanas ielejiet trauciņā ūdeni un salieciet marlītes uz stādaugu podiņu. Ūdens sūksies pa marlīti un viss būs čikiniekā. Tik jāliek tā, lai pa ceļam no marles nepil tur, kur nevajag (uz palodzes, grīdas utt.).
    Tā ar puķēm podos ir darīts, nav iemesla, lai nenostrādātu ar dīgstošajiem.

    AtbildētDzēst
  5. Mēs tikko salikām podiņos noderīgās lietas - baziliku, pētersīļus, sviestmaižu lokus un kreses salātus. Pēdējie kā reizi ātri augot un tiekot gatavi. Briestam arī kādām pupiņām. Ak, jā. Vēl taču klasika - sīpoli glāzē (labi saknes var apskatīt).

    AtbildētDzēst
  6. http://mammasrokas.blogspot.com/2012/03/zalo-asnu-laiks-pavasars.html

    Iestādījām stikla burkā tieši pupas un tieši tā, lai var redzēt saknes un šķilšanās procesu!

    Un tiešām - pupas pārsteidz katru dienu!!! Emīlijai rīts sākas ar faktu konstatēšanu! Vakar atsējām stīgas, lai pupai ir kur vīties! Vispār sirreāli, jo atgādina pasaku par garo pupu!

    AtbildētDzēst
  7. Paldies visiem par iedrošinājumiem :)

    Raimonda - vēlreiz un oa burtiem, īsti nesapratu, kas man jādara, lai raditu automātisko laisrīšanas sistēmu :)

    Laine - nelava man tava blga iekomenteet sjo : Es raudu, jo te neviens nedzer berzu sulu, uzskata to par koku bendeshanu, bet es pati nemaaku :( paldies liels par pupinjbildeem, vnk jaiet veikalaa un janoperk jebkadas pupas, jebshu ir atskiriiba? Un kas notiks, ja 10 dienas neliesim taas??

    AtbildētDzēst
  8. iestādi zemesriekstu, skaists! un lapas un ziedi arī ir. tik rieksti gan zem zemes, bet var jau stādīt burciņā.

    AtbildētDzēst
  9. iestādi zemesriekstu, skaists! un lapas un ziedi arī ir. tik rieksti gan zem zemes, bet var jau stādīt burciņā.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest