Lapas

pirmdiena, 2011. gada 30. maijs

Plāni mainās

Lai cik ļoti man tagad gribētos plānot Norvēģijas ceļojuma detaļas un rakstīt ierakstu par "progresīvajiem vecākiem Zviedrijā" un "Montessori dārziņa pieredzi",
Kristiānai atklāta alerģija pret kviešiem, kas nozīmē, ka plānotā līdzi ņemamā pārtikas kaudze jānomaina ar citu, jo lielā daļā plānoto produktu ir kvieši. Alerģija neizpaužas nekā briesmīgi un nekas nenotiks,ja vēl šodien ēdīs manis ceptās kūkas, bet ātrāk sāksim uzlabot ēdienkarti, ātrāk tiksim veseli:) Labi, ka te visus speciālos produktus var dabūt lielveikalos parastajos, nevis specializētajās bodītēs; tik vien tās vainas, ka vispirms jāsaprot, kādi produkti nepieciešami un kā tas rakstās zviedriski!

Tad nu pēc kādas nedēļas ceru tikt pie augstākminēto tēmu iztirzāšanas.

8 komentāri:

  1. celiakija vai vnk alerģija?
    Es savu māsu lutinu gatvojot bezglutēna picas, kūkas, keksus, lazanjas. Bet lv šīe spec. milti un tā, tiešām ir deficīts.

    nord

    AtbildētDzēst
  2. nē, nevis glutēna, bet tieši kviešu nepanesamība. ar kādiem miltiem tu cep? ir tādi kviešu bezglutēna? tādi, gan man nepalīdzēs :) jāiet rītā pētīt lielveikals.

    AtbildētDzēst
  3. Un kā Tu uzzināji, ka viņai ir alerģija? Jeb - kāpēc sāki par to interesēties?

    AtbildētDzēst
  4. es neinteresējos :) mums ir tāda dr.Gaile, kas oriģinālā laikam ir osteopāts, bet mums viņa ir tāds brīnumdakteris, pie kuras ejam reizi pusgadā, kad sakrājušies jautājumi uz vispārējām un konkrētām pārbaudēm. šoreiz atradām atbildi uz manu pusotru gadu ilgo jautājumu - vai patiesi bērna vēderam jābūt kā bumbai :D - dr ieraudzīja un teica, nē, tur kaut kas nav kārtībā :)

    AtbildētDzēst
  5. Māsai ir tā, ka nedrīkst kviešus, miežus, rudzus, auzas, respektīvivi, visur, kur ir tas glutēns. Es cepu uz kukurūzs miltiem,bet ne vnk, bet specializetajiem.
    Tev der visi produkti, milti, makaroni, cepumi uz kuriem ir atzīme, ka nav glutena ( nosvītrota vārpiņa ), jo tas nozīmē, ka ražotājs garantē, ka kviešu tur nav ne tuvumā.

    nord

    AtbildētDzēst
  6. Kas ir specializētie kukurūzas milti? Un jums tā jau sen?

    AtbildētDzēst
  7. Jā, no bērnības, ilgi mocījās, kamer atklāja ( tad vēl nebija tik populāra diagnoze ), tagad jau liella jaunkundze, bet diēta jāievēro visu mūžu. Kamēr viņa dzīvoja Vācijā, problēmu vispār nejuta, jo tur veikalos brīvi pieejamas pat bulkas, tostermaizes bez kviešiem, retorānos, ēdnīcās vieglāk paēst. LV ārpus mājas viņa ir pusbadā, jo visu baltā mērce un tā.

    Specializetie ir tie, kas tieši domāti kūkām, tortēm u.c. kulinārijai. Izmantoju arī mērcēm, apvārtīšanai. Īsāķ sakot tur nav pilika samalta kukurūza, bet tāds miltu maisījums, kas paredz foršu iznākumu, nevis tikai kukuruzas plāceņus.

    AtbildētDzēst
  8. Beta: Prieks, ka atklājāt! Bučas! Īkšķi!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest