Lapas

otrdiena, 2011. gada 24. maijs

Foto hronika

Kāds strēķītis bilžu par pagājušo mēnesi, nehronoloģiskā secībā






Ak, ievziedu smarža



Līdz ar pavasari arsenālā atgriežas ūdenskrāsas!



Kristiāna izbauda magnētu īpašības





Jauki viņi abi veselu nedēļu kopā sadzīvoja



Beidzot lija lietus! Prieks uz daudzām stundām!
Vienīgais ģimenes loceklis, kas aizraujas ar zāles pļaušanu




Atklājam velo sezonu




Prieks par velosipēdu




Oij stāsts par Lieldienu svinēšanu bērnudārzā - saņemu epastu, ka vecākiem jāatnes ola tik un tik cm izmērā pildīta ar saldumiem.. Eju jautāt, kas tā par olu? Izrādās lielveikalā visi nopērk vienādas ar gatavu zīmējumu, salīmē virsū vārdus un bērni domā, ka zaķis atnes. Nē, es nespēju. Mēs savējo veikalā pirkto vismaz nokrāsojām! Citu vecāku atsauksmes par Kristiānas zaķa olas pildījumu: "Visveselīgākā!". Mēs bijām  iekšā salikuši rozīnes, aprikozes untaml, visiem citiem bija zaļas un zilas konfektes...

Tādas izskatījās gatavas nokrāsotas!

Pēc olu krāsošanas process






Burbuļi vannā!! Ideja radās, kad atklāju, ka viss bērnu šampūns, nesen attaisītais, izliets vannā, tad nu vismaz kāds pielietojums atradās


Sarkanā vanna - ūdens iekrāsots ar pārtikas krāsvielu ;)

Rīta darbiņš ar Montessori krāsainajiem cilindriem

Vasaras virtuve pilnā plaukumā


7 komentāri:

  1. Beta: Montessori dārziņš ir lētāks vai dārgāks par Starptautisko? Un Starpttautiskais pēc būtības skaitās prestižs? Un cik izplatīts Zviedrijā vispār ir veselīgs dzīvesveids un 'citāda' pieeja bērnu audzināšanā?

    AtbildētDzēst
  2. Tas, cik SWE iedzīvotājs maksā par dārziņu nav atkarīgs no nekā cita kā algas lieluma. Par dārziņu konkrēts algas %, kas, iespējams, atkarīgs no pašvaldības, kurā dzīvo, bet ne no tā, vai dārziņš ir valsts, vai privāts, vai Montessori, vai parasts, vai brīvdabas, vai starptautisks :)

    Par to būtību nemācēšu objektīvi pateikt, bet jā, iespējams,ka www.futuraskolan.se tomēr ir preču zīme ar vārdu..

    Pirmais iespaids par Zviedriju un tās veselīgo dzīvesveidu bija graujošs pozitīvā nozīmē! Iespēju ir ļoti daudz gan runājot par fiziskajām aktivitātēm, gan eko sertificētās pārtikas pieejamību utt.

    Man ir 2 novērojumi, kas liecina, ka zviedri ir "dīvaini" veselīgā dzīvesveida piekritēji: 1. bērnus ārstē ar AB kā tikko kaut kas (pašai pieredze nav, bet tā runā šeit ilgāk dzīvojoši latvieši) un 2. lielveikalos ļoti pieprasīti ir pusfabrikāti.

    Kopumā šķiet,ka veselīgs dzīvesveids šeit ir daudz pieejamāks, atbalstitāks un populārāks kā LV, bet te arī vispār ir vairāk cilvēku :)

    Citāda pieeja šeit vairs nav citāda - te ir ļoti plašas iespējas izvēlēties no visa kā, viss atkarīgs no vecāka paša.

    AtbildētDzēst
  3. Beta: Lasot jūsu gaitas - rodas priekšstats, ka pieejams tur varbūt arī ir -viskas-, bet dzīves praksē īsti nerealizējas.

    Piemēram, lasu par ļoti mazu bērnu/raudošu atstāšanu bērnudārzā. Lasu par olām, kas pildītas ar krāsainām konfektēm. Un pieņēmu, ka starptautiskais dārziņš varētu būt viens no elitārākajiem - t.i. - tāds, uz kurieni savus bērnus ved progresīvi vecāki.

    AtbildētDzēst
  4. nee, tam nav nekadas saistibas. te zviedrijaa, vispar tada lieta kaa elitaars lv izpratnee nepastaav. uz starptautisko darzinju beenus ved vacaaki,kas ir arzemnieki,vai arii zviedri,kas grib,lai beerns iemaacaas anglu valodu, vai arii tie,kam tas vistuvaak maajai. un sie kriteeriji nekaadaa veidaa neko nepasaka par to,vai vecaaki ir progresiivi. nezinu,vai man izdodas paskaidrot so kultuuras atskiriibu starp swe un lv.

    AtbildētDzēst
  5. Beta: apmēram! Vai no līdz šim piedzīvotā jebkas norāda uz progresīviem vecākiem? Vai ir kādas kopienas, kur progresīvie apvienojas? Skolas? Un Montessori bērnudārzi? Kādi vecāki ved bērnus uz tiem?

    AtbildētDzēst
  6. Liki padomaat, tas bus atseviska ieraksta veerts!

    AtbildētDzēst
  7. Beta: Man te domubiedri ieinteresējās par www.futuraskolan.se Saka, nez vai tā varētu būt tāpati skola, par kuru dzirdēts, ka progresīvākā rietumos? Proti - ko Tu zini par šo skolu? UN - ja reiz tā ir LABA, kas noteica jūsu izvēli par labu Montessori dārziņam nevis šīs skolas dārziņam?

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest