Lapas

otrdiena, 2011. gada 31. maijs

Ak, es naivā!

Pārdzīvoju pirmo šoku par to, ka pārtikas produkta nosaukums ir tikai nosaukums, nevis sastāva atspoguļojums.
Paldies Signei, kas vērsa manu uzmanību uz to, ka rudzu maize var saturēt arī kviešus. Ha! Visās rupjmaizēs,kas mums līdzi no LV - kvieši ir vismaz 40%! Šeit nopērkamajās dažās, kas saucas rudzu maize, rudzi ir tikai 5%! Un olu nūdeles, mīlīši, nav nekas cits kā kviešu makaroni ar 5% olu pulvera!

5 komentāri:

  1. uzreiz brīdinu, ka kvieši ir klāt arī daudzos jogurtos un šokolādēs ( var nebūt uzrādīts sastāvā). ;/

    nord

    AtbildētDzēst
  2. Pēc tā, ka uzpūšas vēders ( un vēl raksturīgas sāpes, bet tas manai māsai ). Viņa vienmēr zina, kad kaut kur tie ir bijusi kaut drusku klat, pēc vieniem un tiem pasiem simptomiem. Bet to arī saka ārsti celiakijas semināros. Bet tā kā tavai meitiņai nav tik traks gadījums, es pieļauju, ka kaut kādas kviešu daļiņu pēdas, tajā gadījumā, ja paši kviešu produkti ir izslēgti, nevarētu nodarīt lielu ļaunumu. :)

    Visvieglak ir izvēleties produktus uz kuriem ražotājs norada, ka nav. + jāskatās tīraka manta- piem. neņemt šokolādes batoniņus, bet vnk melno šokolādi, jeb piena šokolādi, bet klasisko, nevis ar piedevām.
    Petīt sastāvu, jo šī problema skar aizvien lielaku cilveku daļu, tādēļ aizvien biežāk parādās norādes "var saturet kviešus".
    Tu noteikti piešausies + vēl tu dadz gatavo mājās, nepērc visādus čipšu ( tur arī var būt) našķus, tā kā viss būs labi.

    AtbildētDzēst
  3. no rudzu maizēm tikai Ķelmēnu ir bez kviešiem, un vēl viena bija, tik neatceros nosaukumu. Bet tomēr noskaidro, vai glutēns vai kvieši, jo ir gan starpība.

    AtbildētDzēst
  4. kvieši. bet vieglāk ir nopirkt bezglutēna produktus, tiem vismaz ir speciāls plaukts.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest