Lapas

pirmdiena, 2011. gada 14. marts

Bērnudārzs

Apmēram mēnesi pirms aizbraukšanas saņēmu vēstuli no Salaspils,ka sākot ar 1. februāri Kristiāna var doties uz 3min attālumā esošo dārziņu. Tas, komplektā ar faktu, ka 2 mēnešus pirms aizbraukšanas atradām Rīgā beidzot 2 gadus meklētas viesistabas mēbeles, šķita smaida vērts :)

Šodien spēru pirmos soļus, lai Kristiāna var sākot ar nākamo nedēļu doties uz starptautisko dārziņu.

Diemžēl pieejamo Montessori dārziņu interviju laikā atklājās "šausmu lietas" un tātad man daudz vairāk kā plānots sākotnēji būs jānodarbojas ar Montessori mājmācību.



Pirmie materiāli jau ir pasūtīti no Absorbent Minds (cilindru bloki ar parastajiem un krāsainajiem cilindriem, metāla ieliktņi, konstruktīvie trijstūri, binomiskais kubs), drīz tiks laminēts pirmais kartīšu materiāls (šobrīd ļoti aktuāli ir gadalaiku atšķiršana pēc dažādiem simboliem); izejmateriāli priekš mājas darbnīcā tētim pagatavojamiem materiāliem arī ir nopirkti (sarkanie stieņi, kurus, kad sāksim matemātiku pārkrāsosim ;)). Citu aktuālāko aktivitāšu sarakstā - šņoru siešana, pogu pogāšana un karts/auksts dažādo gradāciju (sensori un verbāli) apgūšana.

Ja ļoti gribas piekasīties tad var atzīt, ka pārvākšanās rezultātā bērna koncentrēšanās laiks ir mazinājies (nav  vairs pacietības salikt trīs 20gab puzzles pēc kārtas), bet toties pieaudzis grāmatu lasīšanai veltītais laiks (to sekmē ne tikai vecmāmiņas līdzdotās grāmatas, bet arī fakts, ka šeit viņas guļamistabā ir tādi plaukti).



Kristiāna ir labi informēta, ka ies uz dārziņu un ka tur visi runās angliski, pati ik pa laikam ar atrunu "es tagad runāju angliski" kaut ko burbuļo un šodien kāpjot uz augšu pa trepēm paziņoja: "es kāpju angliski".

3 komentāri:

  1. http://evelinalv.posterous.com/2011. gada 15. marts 20:35

    Apsveicu ar blogu, prieks lasīt par jūsu gaitām un tas, ka Kristiāna kāpj angliski, mani riktīgi sasmīdināja! :)
    Ar nepacietību gaidu jau nākamos stāstus! :)

    AtbildētDzēst
  2. Kur tādus plauktus LV var dabūt. Tas manā uzdevumu sarakstā. Vēl Tu mani iedvesmo uz Montesori. Un patika man Kristiānas godīgais tiešums par dakšu un dzīvniekiem.

    AtbildētDzēst
  3. Ilze, šķiet,ka tādus gatavus plauktus LV neesmu redzējusi. Jāmeistaro pašiem - nav jau sarežģīti, paņem gan laiku, bet, manuprāt, ir tā vērts!

    Jā, ir vēl situācijas, kurās izskatās, ka tendence runāt tieši ir veiksmīgi nodota jaunajai paaudzei ;)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest