Lapas

piektdiena, 2012. gada 29. jūnijs

Krāsošana ar zobubirsti

Kādu laiku mūsmājās bijis klusums zīmēšanā. Es īpaši neveicinàju, jo bija palikuši tikai 100ml no katras guaša krāsas. Ļoti daudz tika tausītas kolāžas, zīmēts ar zīmuļiem (tas ir dabīgii zveidojies par pirmsaizmigšanas rituālu - vienai pašai gultā ar zīmuļiem zīmēt) un līmēts. Esam atgriezušies no Latvijas ar guaša spaiņiem, kas vēl nav izlikti radošā stūrīša plauktos, bet šodien Kristiāna saka - ir jāzīmē! Šovakar izmēģinam ar izlietoto zobubirsti zīmēt. Bērns savā nodabā dzied un zīmē, jūtu ar katru savu šūniņu kā viņu tas nomierina un sagatavo naktsmieram.








Stokholma aktīviem pieaugušajiem/ kajakošana

Labojos un rakstu ne tikai par aktivitātēm ar bērniem :) Šis būs kārtējais ik pa laikam atjaunojamais ieraksts.

 - Kajakošana. Daudzi dažādi piedāvājumi kajaku īrei daudzās dažādas Stokholmas vietās. Stokholmas izvietojums uz padsmit salām ir īpaši pateicīgs Stokholmas iepazīšanai no ūdens puses kajakā nevis tūristu kuģītī :) Mana personīgā pieredze ir pagaidām tikai ar Kafe Kajak (atvērsies jaunā logā), apkalpošana ļoti draudzīga, maksāt gan var tikai skaidrā naudā. Cenā ietilpst kajaks, veste, "svārki", instruktāža, iespēja atstāt mantas uz sauszemes, airis un pat cimdi, lai nav tulznu tādiem brīvdienu airētājiem kā man.


otrdiena, 2012. gada 19. jūnijs

Mammu, nopirksim?

- Mammu, nopirksim robotu?
- ?
- Nu to, kas mājās jātur!
- ?
- Nu to, kas tīra putekļus. Man tētis izgudrojumu grāmatā par tādu izlasīja.
- Emm, nu parunā ar tēti, bet domāju, ka nē.
- Nu labi, tad nopirksim kaķi.


- Posted using BlogPress from my iPad

sestdiena, 2012. gada 16. jūnijs

Gulašzupa, jeb mēģinu pēc meitas lūguma sākt gatavot zupas



Apcep 2 lielus sīpolus sviestā līdz zeltaini, noņem no plīts pievieno 2 ēd.k. gulaša garšvielas, 1 ēd. k. paprikas pulvera, kārtīgi izmaisa, liek uz plīts, pievieno500 g liellopa gaļas kubiņos, pārkaisa ar sāli, ķimenēm, cep līdz tumši brūni , pievieno 2 lielas sasmalcinātas ķiploka daivas, pielej kādus 300-400ml ūdens, tā, lai pavisam neapsedz gaļu, pievieno 2 ēd.k. tomātu pastas, sautē vismaz pusotru stundu, atkarībā no gaļas sīkstuma. Tikmēr izvāra 4 lielus kartupeļus, kas sagriezti kubiņos, nokāš un tur siltus līdz tiem pievieno saturu no pannas, kas sautējies, pagaršo un saprot, ka ne pēc kā negaršo, tad pievieno sauju svaiga oregano, 1/2 tējk malta ingvera,  1/2 tējk  koriandra graudiņu, puskrūzi svaigu vai saldētu kukurūzas graudu, 2 vidējus veselus tomātus bez mizas (ceru,ka neko būtisku neaizmirsu). Pasniedz ar turku vai grieķu jogurtu un siltu pilngraudu maizi.


Padalieties ar savām iecienītākajām zupu receptēm!

piektdiena, 2012. gada 15. jūnijs

Ko mācīties no zviedriem?

Lai arī kultūratšķirības ir klišejiskas, sava sāls, kuru izgaršot vislabāk var ar savu pieredzi, tur ir. Viena īpašība kas man nekādi nepiemīt un tāpēc, droši vien, kaitina zviedros ir spēja atslābt un neiespringt par pilnīgi neko.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest