tag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post5771522521378823899..comments2022-09-22T15:29:41.352+02:00Comments on No emocionālā skatu punkta: Kas vēl bez cīsiņiem ir ātri pagatavojams?Līga Kristahttp://www.blogger.com/profile/08690311276422715501noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-81973273164845321472012-07-05T11:25:24.264+02:002012-07-05T11:25:24.264+02:00rīsus var pa dienu iemērkt ūdenī, nudien ātrāk izv...rīsus var pa dienu iemērkt ūdenī, nudien ātrāk izvārās.<br />klasiski tefteļus gatavo līdzīgi kotletēm, maltajai gaļai pievienojot sasm.sīpolus, maizi, olu,bet es ne - nav laika:D tāpēc viss, ar ko gaļu sajaucu ir pāris karotes rīvmaizes, lai labāk turas kopā, rīsi un no garšvielām svaigi rīvēts muskatrieksts un sāls. viss. saviļāju bumbiņas, uz pannas drusku apcepu no visām pusēm, tad pārliek katliņā un sautē mērcē no ūdens ar tomātu pastu, brūno cukuru, sāli (viss pēc garšas jāskatās), timiānu (ja tāds ir) - uz plīts vai cepeškrāsnī iekšā uz 10 min. tik daudz, lai lai teftelim nav jēla iekša, tāpēc es to tefteļus viļāju ne pārāk lielus, tādus kastaņa lielumā:) klāt pietiek ar salātiem vai rīsiem, jo rīsi jau galu galā ir iekšā!novahttps://www.blogger.com/profile/16370780659053004933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-79524029635287086582012-07-05T09:24:27.435+02:002012-07-05T09:24:27.435+02:00Es parasti vistu mazākos gabaliņos sagriežu - ātrā...Es parasti vistu mazākos gabaliņos sagriežu - ātrāk cepas. Klāt var sīpolus rupjos gabalos likt klāt; kad viss sacepas mērci klāt - ņammīgi.<br />Cūkgaļu - ja lieku pēc tam klāt ātro mērci - arī griežu smalkākos gabalos.<br />Ja vnk ātrai lopsēšanai - tad lielo gabalos un uz pannas+garšvielas.<br /><br />Rīsi 30min? Hmm...biku par ilgu ilgi pēc maniem aprēķiniem. Nu, bet jebkurā gadījumā - rīsiem būtu jābūt gataviem, kamēr gaļa sacepas.raimondahttps://www.blogger.com/profile/16600769575242423599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-42971657896495207872012-07-04T20:01:22.940+02:002012-07-04T20:01:22.940+02:00Antuanete - paldies, šīs idejas noderēs laikam, ka...Antuanete - paldies, šīs idejas noderēs laikam, kad būšu jau pirmo eksāmenu nolikusi! :)<br /><br />Nova - jā, es zinu, ka esmu izlaidusies dēļ iespējas katru dienu veltīt ar baudu 2 stundu gatavošanai. tefteļi? pastāsti savu recepti :)<br /><br />Silva - tev pietiek ar tādām vakatiņām?! oho! Jā, pirmajā vakarā mums tapa maltā gaļa ar sarkanajām pupiņām - izrādās Kristiānai ļoti garšo pupiņas! :)<br /><br />Raimonda - man rīsi vārās vairak kā 30min:(. pilna panna ar vistas fileju, ja?<br /><br />Anonīms - hmm, interesanti, nekad neesmu mocarellu likusi siltajā ēdienā.<br /><br />Zane - ak, cik gan es labprāt ēstu pelmeņus pēc tik daudzu gadu pārtraukuma, biju pat par tādiem aizmirsusi, bet SWE tādus var dabūt tikai krievu vai poļu veikalā, kas nav gluži tepat :) Bet jāatgādina sev pie iespējas uztaisīt paštaisītos!<br /><br />Mir - tad, kad pa dienu mājās būs zelta aukle, tad ar ēdieniem nav problēmu, bet tās ir šonedēļ, kad mācos vismaz 11 stundas dienā un virtuvē gribu pavadīt 20min :) Tava recepte gan atgādināja, ka biju sev ieplānojusi pirkt "crockpot", tas būtu bijis labs risinājums šai nedēļai..Līga Kristahttps://www.blogger.com/profile/08690311276422715501noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-25852606345976809152012-07-04T14:23:53.319+02:002012-07-04T14:23:53.319+02:00ne tik ļoti ātri, toties prasa maz laika un varbūt...ne tik ļoti ātri, toties prasa maz laika un varbūt vari realizēt. jo saprotu, ka kāds pieaugušais Tev pa dienu mājās būs. <br />nepieciešams cūkas cepeša gabals, ko ierīvē ar sāli. citas garšvielas pēc vajadzības. mūsmājās pēdējā laikā cieņā mārrutki. atstāj uz naksniņu pavilkties. pāris stundas pirms pasniegšanas cepamajā maisā iekšā + klāt jaunos burkāniņus un kartupeļus. uz pāris stundām nepilnos 200'C. un tad uz tām 2 h var atslābt, ja nu vien mērcīti uztaisīt - apcep miltus, klāt saldo krējumu + pāris karotes mārrutku. ņam ņamm.mirhttps://www.blogger.com/profile/08935990766306724420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-38319263146957650072012-07-03T12:19:04.280+02:002012-07-03T12:19:04.280+02:00Jā, līdzīgi visiem citiem ieteikumiem - makaroni a...Jā, līdzīgi visiem citiem ieteikumiem - makaroni ar malto gaļu. Ātri un vienkārši. Varbūt neiebilstat arī pret pelmeņiem? Es gan izvēlētos paštaisītos, bet varbūt Zviedrijā arī veikalā var dabūt pelmeņus ar "īstu gaļu"... :)Zanehttps://www.blogger.com/profile/17367163516749754735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-44885773827343292762012-07-03T12:18:41.424+02:002012-07-03T12:18:41.424+02:00Apcep pannaa vistas filejas gabalinjus.peec tam li...Apcep pannaa vistas filejas gabalinjus.peec tam liek bljodaa klaat tomaatinjus,mocarelu,kreejumu.gardi un super aatri:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-50756415964198433462012-07-03T10:35:39.108+02:002012-07-03T10:35:39.108+02:00Es sagriežu šķēlēs cūkgaļu+garšvielas un cepu. Kam...Es sagriežu šķēlēs cūkgaļu+garšvielas un cepu. Kamēr apdaru paralēlos darbiņus - gaļa uzcepusies.<br /><br />Vēl - manā skatījumā ātrs variants - pilna panna ar vistu. Paralēli uzliek rīsus vārīties. Vistu apcep, ātrajā variantā pieliek gatavo mērci, samaisa, gatavs.raimondahttps://www.blogger.com/profile/16600769575242423599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-18326425999701283622012-07-03T09:49:02.412+02:002012-07-03T09:49:02.412+02:00Hā! Tikmēr es apleju bļodiņā četru graudu pārslas ...Hā! Tikmēr es apleju bļodiņā četru graudu pārslas ar karstu ūdeni, pieberu cukuru un atstāju. Ēdams pēc 5 min, kad piebriedis. Man garšo, vēders pilns un veselīgi. Gardēži var piebērt arī sēklu maisījumu un jogurtu pieliet. Vai zapti.<br /><br />Nebija gaļas? Nu tad metam uz pannas malto gaļu, piespiežam daudz ķiplokus, protams, sāls un pipari pēc garšas, ja garšo ass, pieliek čillī, bet nav obligāti. Var piemest sarkano papriku milzu gabalos smukumam un garšai. Kad gaļa sacepusies, pieber no bundžas sarkanās pupiņas. Gatavs! Var ēst mirdams!Silva Vikmanehttps://www.blogger.com/profile/03014977330774887599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-27549798296127049672012-07-03T09:17:49.261+02:002012-07-03T09:17:49.261+02:00ja es taisītu tādu ēdienu kā Antuanete, bērni jau ...ja es taisītu tādu ēdienu kā Antuanete, bērni jau sen no bada būtu izrijuši maizes kasti tukšu un pēc tam vairs un gaļu neskatītos:)P man katru dienu vēlie vakari, kad mājās visi esam 19 un visi ir mežonīgā badā.<br />visātrāk sanāk ēdieni ar malto gaļu, kad tai piejauc klāt dārzeņus vai sēnes, principā var improvizēt par tēmu maltā gaļa ar dārzeņiem (kabači, burkāni, sīpoli, puķkāposti, tomāti, sēnes,dažādās variācijās). ja ir iepr.dienā novārīti rīsi, tad var taisīt tefteļus ar to pašu malto. un fiksa, protams, ir vista gabaliņos (fileja), arī improvizējam ar dārzeņiem un mērcēmnovahttps://www.blogger.com/profile/16370780659053004933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754676541573453220.post-89633722790488203832012-07-03T06:41:26.501+02:002012-07-03T06:41:26.501+02:00Ceļojuma laikā hostelī gatavojām vakariņas no pama...Ceļojuma laikā hostelī gatavojām vakariņas no pamatīgiem liellopa gaļas gabaliem - liesu gaļu izklapē plānās šķēlēs, apcep uz pannas; atsevišķi apcep arī sarīvētus burkānus, sīpolus, drusku ķiploka un treknas gaļas (bekona vai speķa), visu kārtās liek cepamtraukā, kam var uzlikt vāku vai foliju, pannas mazgājamā ūdenī iejauc kādas garšvielas vai mērces, pārlej sacepumam un uz 180 grādiem pusstundu krāsnī. Sagatavošana ap pusstundu, cepas vēl pusstundu, ēdiens tāds, ka pirkstus aplaizīt :)<br />Vēl var apcept gaļas gabaliņus un dārzeņus, visu katlā, pārliet ar vīnu un/vai buljonu un likt sautēties - neprasa pieskatīšanu, sautē, kamēr mīksts; var taisīt iepriekšējā dienā un nākamajā atsildīt. Arī daudz laika nepaņem, pie tam var uztaisīt lielo katlu kādai dienai uz priekšu.<br />Veiksmi ar zviedru valodu!Antuanetehttps://www.blogger.com/profile/03597018657206467592noreply@blogger.com