Lapas

trešdiena, 2013. gada 24. aprīlis

Dāvanas dzimšanas dienā!

Tāda kā tradīcija, kas aizsākās pirmajā Kristiānas dzimšanas dienā pēc tam, kad mans tētis no Mēness izlēma tur atgriezties, ir dzimšanas dienās dāvināt otram kopā pavadītu laiku, darot gaviļnieka iemīļotu nodarbi.

Trešo Kristiānas dzimšanas dienu pavadījām fantastiskākajā mūzikas muzejā Stokholmā, ceturto ziemas piknikā mežā. Manās dzimšanas dienās parasti slēpņojam, bet parīt Didzis savā dzimšanas dienā ir izvēlējies atklāt trijatā velo sezonu, noslēdzot atklāšanu ar pikniku upes krastā!

Tādejādi varētu lauzt pēdējo gadu tradīciju aizmirst Didža dzimšanas dienu 8-) Pāris gadus pēc kārtas bijis tā, ka kāda drauga sms atgādina mums visiem, ka Didzis jāsveic :))


Eksotiskie augļi, graudaugi un dārzeņi/granadilla


Pārvākšanās uz Lietuvu ietekmē es kāri grābju pārtikas veikalu plauktos pēc jebkā kas izskatās kaut attāli eksotisks, pat ja iepriekš nezinu kas tas ir, jo Baltijai netipisku augļu un dārzeņu izvēle šeit ir tracinoši maza. Tā es šodien atklāju granadillu. Sajūsma vēl lielāka kā bija atklājot mango! Aiz cietas, sausas, neēdamas mizas slēpjas ārkārtīgi sulīgs un svaigi salds želejveida pildījums ar kraukšķīgām sēkliņām! Noteikti der ideāli augļu salātos, kopā ar sieriem, kā raw kūku virsējā kārta un zaļajos kokteiļos arī, bet es šodien aizgūtnēm ēdu tāpat vien un nopūšos par priekšstatu, ka Lietuvā pārtika varētu būt lētāka kā Zviedrijā. 




Tā kā šī ziņa ir vislasītāko sarakstā visā bloga vēsturē, esmu  nolēmusi, to atjaunot, nevis katru reizi rakstīt jaunu ierakstu, tādejādi panākot noderīgu kopsavilkumu. Jaunie papildinājumi allaž tiks pievienoti nosaukumā un ziņas beigās




Emocijas, kas bagātina "trešās kultūras bērnus"

Kristiānu var dēvēt nu jau par ceturtās kultūras bērnu, jo klāt Latvijas zviedra (Kristiānas ieviests termins) iezīmēm nāk klāt Lietuvas starptautiskās vides garšvielas. Trešās kultūras bērni veido sev raksturīgu kultūru, kas atšķiras gan no dzimtenē gan mītnes zemē dzīvojošajiem.


Pārvācoties no Zviedrijas uz Lietuvu, Kristiānai nācās atvadīties gan no pirmās mīlestības, gan bariņa ļoti labu draugu, kas, saprotams, nav viegli ne bērnam, ne to vērojošajiem vecākiem. Ieguvumi no šādiem dzīves pagriezieniem mums, vecākiem, labi saprotami, bet trūkumu nozīmība ir diskutabla.

sestdiena, 2013. gada 13. aprīlis

Balkondārzniecība

Joprojām esmu sajūsmā par visu jauno, ko mums atnes dzīvošana dzīvoklī. Lifts un kāpnes, jumti un skats pāri pilsētai, pilsētas parki un pastaigu celiņš gar upi. "Citiem cilvēkiem taču arī vajag drēbes" skaidro Kristiāna mūsu joprojām neapsīkušo "dekluterēšanos".

Balkondārzniecība ir mana jaunākā aizraušanās, līdz šim, tiesa, ļoti teorētiska, bet ritdien tā kļūs praktiska. Mums te ir divi( atvērtais un iestiklotais) lieli balkoni un rītdien stādīsim un sēsim. Vispirms jau visu to, lai sastāvdaļas citam no jaunajiem hobijiem (zaļie kokteiļi) varētu plūkt no sava dārza, nevis braukt pakaļ nezinkur. Tad mana mamma solījusi arī vēl šo to mums sagādāt, kas arī smukumam derēs :)

Kāds no jums nodarbojas ar balkondārzniecību un ir ticis tālāk par salātiem un baziliku? :)

Te es krāju savas iedvesmas balkondārzniecībai - http://pinterest.com/ligakrista/urban-life/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest