Lapas

piektdiena, 2011. gada 22. aprīlis

Montessori mājas apstākļos

Atradu, uz pirmo acs uzmetienu, sakarīgus piemērus par nosaukumā minēto. Izlasīšu, kad atgriezīsimies no atvaļinājuma Rodas salā.

Interesenti var lasīt jau tagad:
http://montessoritraining.blogspot.com/search/label/Montessori%20at%20Home

Skaistākais, kas mums ir!

Didzis no rīta man saka, ka jāieraksta blogā par to. Uz manu mirklīgu neatsaucību, viņš saka: tas taču ir skaistākais,kas mums te ir! Tad nu laipini lūgti uzzināt :

ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

svētdiena, 2011. gada 17. aprīlis

Ziņa tiem, kas klusē

Kad biju Latvijā uz pāris dienām ar galveno mērķi izglītoties Montessori pedagoģijā un paspēt pie friziera, kā arī atslēgt mājai apkuri, visi jauši un nejauši satiktie cilvēki man teica: es lasu tavu blogu! 

ceturtdiena, 2011. gada 14. aprīlis

Izvēles smagums

Trešajā bērnudārza dienā biju nolēmusi nepavadīt ar Kristiānu visu dienu bērnudārzā. Rīta rotaļlaukuma cēlienā turpat kautkur netālu biju, lai ik pa laikam sajūsminātos par kādu atklājumu, bet brīdī, kad visiem bija jāiet iekšā, jo bija pienācis pusdienlaiks (man patiesi patīk ka brokastu uzkodas tiek organizētas piknikveidīgi svaigā gaisā, slepus perinu domu apmeklēt kādu no šeit populārajiem bēnrudārziem, kur visa diena tiekot pavadīta svaigā gaisā), teicu:

trešdiena, 2011. gada 13. aprīlis

Par svarīgo.

Braucam mājās no otrās dienas bērnudārzā. Es jautāju Kristiānai:

 - Vai tev patika dārziņā?
 - Jā.
 - Kas tev visvairāk patika?
 - Ēdiens.
 - Un kas vēl tev ļoti patika?
 - Pārslas ar jogurtu.

trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

Vēderprieks

Viens no kritērijiem, kā izvēlēties Lieldienu ceļojuma galamērķi bija arīdzan mūsu patika pret konkrētās valsts virtuvi.


otrdiena, 2011. gada 5. aprīlis

Pārprastā taisnības izjūta

Kad 2 mēnešus esmu atpūtusies no neveselīgā darba stresainās dunas apmēram 9 mēn garumā, un bērnam dārziņš atrasts un sarunāts, sāku aizvien apzinātāk pētīt vietējo darba tirgu. Man ir specifiskas prasības pret darba devēju, nenoliedzu, bet uzskatu arī, ka viņš dabon specifisku darbinieku pozitīvā nozīmē;)


Pārliecināšanas mākslas treniņš 15 stundu garumā

Pagājušonakt atklājās, ka Kristiānai pirmo reizi mūžā ir īsts klepus, tāds, kas rodas kakla iekaisuma dēļ. Naktī ārstēju ar samīļošanu klepus lēkmju laikā, no rīta sapratu, ka metode jāuzlabo.


svētdiena, 2011. gada 3. aprīlis

Lēnām sāk parādīties ieraksti par sadzīves ainiņām :)

Šī  māja ir krietni vēsāka par LV māju, par ko man, protams, mazāka bēda kā Didzim, bet, patiesību sakot, arī manai vēsuma vēlmei reiz pienāks gals  - labi, ka īres līgums ir terminēts :D

Nupat jau mākam baudīt 18 grādus guļamistabā un 20 viesistabā, bet tā ir tikai nesen apgūta prasme.

Hronika bez foto

Vakar Didzis, lasīdams blogu, ieteicās, ka priecājas, ka Kristiāna kādreiz varēs šo lasīt un daudz uzzināt :) Tad nu man šodien šķita, ka jāieraksta, ka vakar bijām uz Kristiānas pirmo mūžā leļļu teātri, kas viesojās pie mums no LV.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest